HELIKOPTER SPREMAN ZA SEZONU Hitni medicinski letovi su spas za pacijente u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Medicinski letovi Zrakoplovne jedinice MUP-a na području Dubrovačko-neretvanske županije od danas su službeno počeli s radom za ovu godinu. 

Ravnatelj Zavoda za javnu medicinu Luka Lulić naznačio je kako se s današnjim danom obilježava početak rada službe za ovu sezonu. 

- Medicinski letovi su od velike pomoći za naše pacijente jer s vozilima koje imamo ne bi mogli ostvariti standard što je posebno teško ljeti zbog velikog broja turista jer je povećan broj intervencija. Helikopter nam je spas i bilo bi lijepo da traje cijelu godinu i da je cijela Hrvatska tako pokrivena - kazao je ravnatelj Lulić dodavši kako se u ovom periodu ostvari oko 150 intervencija za vitalno ugrožene pacijente te su oni spašeni uz pomoć helikoptera. I župan Nikola Dobroslavić iskazao je zadovoljstvo s najavljenom trećom sezonom u kojoj su omogućeni medicinski letovi što je rezultat sporazuma Ministarstva zdravstva, Ministarstva unutarnjih poslova, Dubrovačko-neretvanske županije i Zavoda za javnu medicinu.

- Ovo je najbolji način kako pomoći sugrađanima i turistima, a to je posebno važno ljeti jer je povećan broj intervencija, a helikopter pokriva cijelo područje Županije. Ovakvim načinom rada ubrzava se postupak intervencije i timu je potrebno samo pet minuta da se upute nakon dojave - naznačio je župan Nikola Dobroslavić.

Popularni Članci