IZLOŽBA, ROCK NASTUPI, NOĆ PLESA Zanimljiv festivalski program u parku Gradac povodom Međunarodnog dana mladih

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U prostorijama Centra za mlade otvoren je festival kojeg povodom Međunarodnog dana mladih.

Festival se održava u organizaciji Udruge za mlade Maro i Baro preko programa Info centra za mlade – INFORMADUR te uz podršku Grada Dubrovnika i suradnju Udruge mladih Orlando, a voditeljica Informadura Belinda Marić istaknula je koliki je značaj Međunarodnog dana mladih.

- Slavi se od 2000. godine i svake godine ima posebnu temu prema kojoj se kreiraju sadržaji s ciljem poboljšanja statusa mladih u društvu. Ove godine je tema sigurni prostori za mlade u kojim se oni druže, angražiraju u različitim aktivnostima, razvijaju interese i donose odluke. To su zapravo prostori kao što je ovaj naš, a godina dana je prošla od našeg otvaranja. Udruge su davale svoj udio, Grad Dubrovnik nam je znatno pomogao, ali problem je što ne postoji odgovarajući budžete za Centar - kazala je Marić dodavši kako postoje brojni stalni programi koje provode poput Savjetovalište za mlade, radinica, filmskih grupa, likovnih skupina Artsy i ostalog.

Povodom Međunarodnog dana mladih najavljen je program u parku Gradac koji se sastoji od izložbe, noći plesa i koncerta benda Pelegrin u subotu s početkom u 20 sati, a u nedjelju je noć glazbe uz dubrovačke rock bendove. 

Popularni Članci