POVISILI CIJENE ULAZNICA I SMANJILI GUŽVE Milijunta posjetiteljica zidina stigla četiri dana kasnije nego lani

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Nelya Pearson milijunta je posjetiteljica dubrovačkih zidina koja je u grad stigla s mužem Thomasom.

Par iz Engleske došli su u Dubrovnik na medeni mjesec te su bili iznenađeni prijemom koje im je osiguralo Društvo prijatelja dubrovačke starine u izložbenom prostoru u Širokoj ulici gdje su dobili darove.

- Nismo znali što se događa, mislili smo da je nešto pošlo krivo, ali na kraju smo bili oduševljeni - kazala je Nelya Pearson, a njezin muž je ispričao kako su na njezinu inicijativu danas odlučili posjetiti zidine. Inače, prijatelj im je preporučio dolazak u Dubrovnik gdje ostaju dva dana.

Član Malog vijeća DPDS-a Maro Kapović kazao je kako su sretni i ponosni zbog dolaska milijuntog posjetitelja koji je ove godine stigao četiri dana kasnije nego prošle.

- To nije velika razlika. Mi očekujemo izvrsnu posjećenost u postsezoni, tijekom 10. i 11. mjeseca, te vjerujem kako će se prošlogodišnje brojke, od 1,3 milijuna posjetitelja, ponoviti. Takvi nas podaci raduju zbog priljeva sredstava jer imamo dosta investicija - istaknuo je Kapović komentiravši kako su početkom godine povisili cijenu ulaznice na 200 kuna.

- Dubrovačke zidine zaslužuju takvu cijenu i brojke nam pokazuju da smo bili upravu. Obvezali smo se da iduće dvije godine nećemo povećavati cijene tako da će tako ostati. Vidim kako je ovakva odluka rezultirala boljom protočnošću zidina i posjete su raspoređene tijekom cijeloga dana tako da možemo biti zadovoljni zbog investicija koje nastavljamo i iduće godine - zaključio je član Malog vijeća DPDS-a Maro Kapović.

Popularni Članci