Ministar pojasnio stanje oko hotela Maestral i Kupara: Novi natječaj za povoljnije ponude i raskid ugovora

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hoteli Maestral/Pixsell
Ministar državne imovine, Goran Marić, na konferenciji za novinare predstavio je stanje i natječaje za rasprodaju državne imovine.

Ministarstvo državne imovine nije prihvatilo ponudu za hotele Maestral u Dubrovniku, a ministar Goran Marić pojasnio je razloge.

"Ponuda je iznosila 114 kuna, a ponuda koju smo dobili bila je točno tolika, uz obvezu da se isplati obveza društva od 150 milijuna kuna. Obzirom da je bila samo jedna ponuda, procjena je CERP-a bila da možemo dobiti povoljnije ponude i ne prihvatiti tu ponudu i raspisati odmah novi natječaj, koji će uroditi boljom i povoljnijom ponudom za Republiku Hrvatsku", rekao je Marić.

Podsjetimo, u postupku javnog prikupljanja ponuda za kupnju 355.520 dionica društva HOTELI MAESTRAL d.d., Dubrovnik pristigla je obvezujuća ponuda koju je dostavilo trgovačko društvo J&T IB CAPITAL MARKETS, Prag, Republika Češka.

Trgovačko društvo J&T IB CAPITAL MARKETS, Prag, Republika Češka je za kupnju dionica društva HOTELI MAESTRAL d.d., Dubrovnik koje su predmet prodaje ponudilo cijenu u visini od 114.271.238,40 kuna, što predstavlja iznos utvrđene početne cijene.

Marić se osvrnuo i na hotele u Kuparima te najavio raskid ugovora s intestitorom koji nije ispunio obveze te je najavio novi natječaj. 

Vlada Zorana Milanovića potpisala ugovor o koncesiji i ulaganju s ruskom Avenue Grupom Sergeja Gljadelkina. On je preuzeo i domaći IGH, a najavili su u Kuparima ulaganje od 100 milijuna eura i 800 ležajeva u hotelima sa četiri i pet zvjezdica i dovođenje međunarodnih hotelskih kuća.

No, kako je rekao danas ministar državne imovine Goran Marić situacija na projektu je "veoma složena".

"Ja ne bih ni raspisao tako nejasan natječaj i zbog toga je zastoj. Napravit ćemo analizu, ali mislim da je teško očekivati nastavak projekta. Investitor ne provodi potpisano, pa je moguće da će ugovor biti raskinuti. Ako ga raskinemo, bit će to zbog neispunjavanja njihovih obveza, oni žele mijenjati uvjete nakon natječaja, a na to nećemo pristati. Odgađati više ne možemo jer jedino proračun Hrvatske trpi štetu", rekao je Marić.

Popularni Članci