'MISTERIJ' BRODICE U KOMOLCU Sirota Lučka kapetanija bi je izvukla iz mora, ali pola godine ne mogu doći do vlasnika kojeg znaju (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Brojni su se čitatelji obratili na adresu Dubrovačkog dnevnika kako bi upozorili na problem brodice koja već pola godine tone u Komolcu.

Za problem znaju čitatelji, Dubrovački dnevnik i ostale dubrovačke redakcije koje su pisale o navedenom problemu, gradonačelnik Mato Franković i svi oni koji su barem jednom u tih pola godine prošli magistralom kroz Komolac i bacili pogled na rijeku. Što je najvažnije, zna to i Lučka kapetanija Dubrovnik koja je nadležna za rješavanje problema brodice koja tone.

Podsjetimo, vlasnik brodice je Radimir Tešanić Tešo koji tvrdi kako mu je bila njegov dom. Bordica je, navodno, oštećena tijekom nevremena, nešto prije Uskrsa ove godine, otkako tone. Najavljivao je i sam Tešo kako će izvaditi brodicu, no to se nije dogodilo. On je danas beskućnik jer je na brodu u Rijeci dubrovačkoj živio.

Dubrovački dnevnik je kontaktirao Lučku kapetaniju Dubrovnik koja je upoznata s time tko je vlasnik, a iz razgovora se odaje dojam kako je upoznata i s time gdje se vlasnik kreće i gdje trenutno živi.

„Mi smo ga nekoliko puta zvali na mobitel, gledamo po Gradu gdje bismo ga mogli uhvatiti kako bi to uklonio. Tražili smo da nešto napravi, svih nas je sramota. On je postao beskućnik, malo grubo izgleda, ali što ćemo,“ kazali su iz Kapetanije.

Pomalo je teško vjerovati kako Kapetanija nije uspjela doći do osobe čije ime i prezime znaju, u gradu od 50 tisuća stanovnika. I to već devet mjeseci. Pretpostavlja se kako otegotnu okolnost predstavlja i činjenica kako bi se izvlačenje broda izvršilo na trošak vlasnika koji je ostao bez svega, no gotovo je teško razumjeti kako je moguće da brod gotovo u cijelosti potone, a da se u šest mjeseci nije moglo iznaći baš nikakvo rješenje.

Brodica je sada svojim najvećim dijelom pod vodom i sasvim je neizvjesno što će se s njom dalje događati i koliko će dugo predstavljati ruglo i bosti oči svima koji budu prolazili kroz Komolac.

Popularni Članci