MODERNIZIRANJE Grad Dubrovnik ima novu internetsku stranicu, pogledajte kako izgleda!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U funkciji je nova internetska stranica Grada Dubrovnika. Novodizajnirana službena web stranica Grada Dubrovnika uz suvremen i pregledan dizajn prilagođen zaslonima svih uređaja omogućuje jednostavniju navigaciju, bolju organizaciju sadržaja te efikasnu tražilicu čime je svim posjetiteljima omogućen lakši pronalazak važnih informacija.

Stranica je i interaktivno funkcionalna te kao takva donosi obrasce za participativno budžetiranje, ali nudi i podršku za sve buduće interaktivne sadržaje koji zaprimaju mišljenja i poruke građana. Kao interaktivni sadržaj na naslovnici stranice u realnom vremenu prikazuje se i brojač posjetitelja u povijesnoj jezgri.

Povećana je sigurnost objavljenih datoteka kao i brzina samog web sjedišta, a stranica je prilagođena web tražilicama poput Googlea pa se njezini sadržaji lako mogu pronaći i tim putem.

Uz CMS (sustav koji omogućuje upravljanje sadržajem), web stranica uključuje i Intranet sustav Grada Dubrovnika. Intranet je informatički sustav koji u cilju povećanja učinkovitosti rada zaposlenicima gradske uprave, ovisno o ovlastima, omogućuje pristup različitim modulima. Moduli uključuju upravljanje samim web sjedištem Grada, digitalnu višekorisničku komunikaciju i razmjenu dokumenata, organizaciju vremena u obliku kalendara, digitalnu arhivu te druge manje funkcionalnosti poput organizacije zauzeća dvorana za sastanke.

Stranicu je kao javni web servis Grada Dubrovnika dizajnirala i izradila dubrovačka tvrtka Mint Media d.o.o. na temelju prethodno provedenog postupka jednostavne nabave. Ukupni trošak dizajna i izrade stranice sukladno sklopljenom ugovoru iznosi 178.125,00 kuna s PDV-om, dok je u tijeku priprema postupka za nabavu usluga održavanja web stranice u 2019. godini procijenjene vrijednosti 40 tisuća kuna bez PDV-a.

Važna napomena korisnicima: Zbog postupka tzv. DNS propagacije (vrijeme tijekom kojeg napravljena izmjena na domeni postaje "vidljiva" kroz cijeli Internet) postoji mogućnost da vam i vaš lokalni internet preglednik (browser) prikazuje stare informacije. Trajanje propagacije varira od pola sata pa čak do 48 i više sati, a ovisi DNS cache-u pojedinog ISP-a (tvrtke putem koje su korisnici spojeni na internet). Napominjemo korisnicima i da se u footeru nove stranice nalazi link na svu arhivu.  

Kako izgleda pogledajte OVDJE

Popularni Članci