GOTOVI DO KRAJA GODINE? Napreduju radovi na objedinjenom hitnom prijemu (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Obilazak radova na objedinjenom hitnom bolničkom prijemu upriličen je danas, a uz ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik dr. Marija Bekića, radove su obišli i predstavnici Grada i Županije.

„Opća bolnica Dubrovnik je ogledalo našeg Grada. Nisu to samo zidine i prirodne ljepote jer naši gosti vrlo često silom prilika dolaze potražiti medicinsku pomoć u bolnici. Naravno, o važnosti bolnice za naše sugrađane ne treba ni govoriti. Stoga ona mora imati poseban prioritet, a objedinjeni hitni bolnički prijem bit će prvo mjesto na kojem dolaze u kontakt s bolnicom. Sredstva u iznosu od 20 milijuna kuna, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom i Županijskom razvojnom agencijom DUNEA-om, osigurana su u EU fondovima. Ostatak za opremanje operacijskih sala u iznos u nešto većem od dva milijuna kuna je osigurano od strane Županije,“ izjavio je Bekić.

Kazao je i kako se radovi brzo odvijaju te kako bi projekt mogao biti gotov i prije planiranog roka.

„Radovi su započeli navrijeme. Oni napreduju svojim planiranim tijekom. Rekao bih još kako smo mjesec dana ispred planiranog roka. Planirani rok za završetak je kolovoz 2019. godine mada vjerujemo kako će radovi biti i prije završeni, možda čak i do kraja ove godine,“ kazao je dr. Bekić.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je zadovoljstvo zbog navedenog projekta.

„To je jedan od projekt kojeg radimo s Općom bolnicom iz europskih sredstava. Iskoristili smo mogućnost da se sredstvima EU fondova poboljša prva obrada pacijenata u bolnici. U sklopu toga, Županija je osigurala sredstva za opremanje dvaju manjih operacijskih dvorana,“ kazao je župan.

Kako napreduju radovi, pogledajte u fotogaleriji.

Popularni Članci