Muratti ostaje predsjednica, Šuica izjavila da je Marija Delija balavica, a Vićan da su Turci daleko u Mitrovici

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na tridesetoj sjednici Gradskog vijeća koja je počela u 17 sati, uz minutu šutnje za prvog hrvatskog Predsjednika Dr. Franja Tuđmana, nije usvojen prijedlog oporbenog HDZ-a o razriješenju dužnosti predsjednice Olge Muratti.

Većinom glasova protiv, prva točka dnevnog reda nije usvojena te je rad vijeća nastavljen sa starom predsjednicom i idućom točkom dnevnog reda; viječničkim pitanjima.

U ime predlagatelja odnosno Hrvatske demokratske zajednice, točku je obrazložila Dubravka Šuica koja razlog za razriješenje vidi u proteku više od 90 dana od nesazivanja sjednice - izuzevši sjednice koje nisu imale vezu sa djelokrugom Vijeća. Šuica također naglašava činjenicu da se sjednice održavaju ne po potrebi, već kada se uspije skupiti vladajuća 'ekipa'.

Čelnik nezavisne liste naglašava da nije sa vladajućima u koaliciji.

Budući da ste ujedno i čelna osoba u SDP-u, utoliko je vaša odgovornost i veća. Kao da niste, gđo Muratti, svijesni koliko je Gradsko vijeće važno tijelo te nas održavanje sjednice nakon više od tri mjeseca upućuje i potvrđuje opravdanost našeg zahtjeva za vašom smjenom.

Kad kod HDZ i vjećnici HDZ-a obilježavaju neki datum, vi organizirate Gradsko vijeće.

Dvostruki kriteriji

- Tražili smo da nas smjestite u drugi red sjedala, tri puta smo vam slali dopise, a vi ste se oglušili - završila je izlaganje Dubravka Šuica.

Marija Delija se javila za raspravu te optužila HDZ za politikanstvo, na što joj je Dubravka Šuica rekla da je balavica.

Božidar Memed tražio je povredu poslovnika i zatražio od predsjednice GV da udijeli opomenu Dubravki Šuici za bahatost i vrijeđanje iz klupe.

Vlahinić iz HDZ-a je također uputio zamjerku Predsjednici da se HDZ ne tretira na isti način kao vladajuće te da se radi o duplim kriterijima.

Nakon što je Božidar Memed obrazložio članak iz poslovnika, predsjednica GV opomenula je vijećnicu Šuicu.

Prema tome...

Konzistentan sam i doslijedan do kraja. Mi nismo s nikim u koaliciji i nećemo ići s nikim u koaliciju - započeo je svoje izlaganje vijećnik Vićan. Mjesto sjedanja je sasvim irelevantno i to nije razlog za smjenu predsjednice. Možda sam i ja tu i tamo malo energičan u izlaganju, ali Kisić je zadnja osoba koja se smije javiti.

Legitimno je pravo oporbe da svakih šest mjeseci traže smjenu vlasti.

Nezavisna lista koja je danas dobila rješenje stranke, nije dio SDP-a, a niti HDZ-a. Ne kanimo podržati prijedlog HDZ-a mada o manjkavosti Olge Muratti možemo razgovarati jer u određenom smislu nisam ni ja do kraja zadovoljan.


- Htjeli ste reći da se ne straši ježa golom guzicom - rekao je Vićan i zaradio opomenu.

- Vi ste sramota za Dubrovnik. Ovaj grad je sram kakvu ima predsjednicu Gradskog vijeća - govorio je vijećnik Kisić, dok mu je stranačka kolegica Dubravka Marunčić 'optužila' Muratti da je prije svog istupa na Gradskom vijeću prolila rijeku suza.

- Ne znam čije su to bile suze. Moje ne (Olga, moje - dobacio je iz klupe Vićan) - odgovorila joj je Muratti.

Nezavisni vijećnik Milo Hrnić je iznio svoj stav o ovoj točki dnevnog reda te smatra da je ova točka dnevnog reda proizašla iz toga što je HDZ svijestan razmirica unutar vladajućih, pa su pokušali iskoristitu situaciju. Morate se pomiriti da ovo neće proći - završava Hrnić.

Predsjednica Muratti je na kraju svih izlaganja, a prije glasovanje, izrazila potrebu da se zahvali svima, te je izjavila da će i dalje vijeće voditi najbolje što zna i umije.

 

Popularni Članci