NAČELNIK PAVLIČEVIĆ SE DRUŽIO S NOVINARIMA: Dubrovnik je prepoznat kao sigurna destinacija, to želimo održati (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević upriličio je prigodno druženje za novinare povodom blagdana svetog Mihovila.

„Svaku godinu uobičajeno slavimo Svetog Mihovila, našeg zaštitnika. Novinare smo pozvali jer su oni spona između nas i javnosti. Sve ono što mi radimo, vi prezentirate. Ponekad je to u pozitivnom kontekstu, ponekad ne jer i mi ponekad odradimo nešto lošije i vi ste onda naša kritika. No, to je pozitivna kritika jer nam i tako pomažete u radu,“ izjavio je Pavličević dodavši kako to nije jedina uloga medija kad je riječ o policijskom poslu.

„Kad sam počeo raditi ovaj posao, kazali su mi kako su jedan od izvora i mediji. Vaši izvještaji su nam ponekad put za pojedina kriminalistačka istraživanja,“ izjavio je, kazavši ponešto i o policijskom poslu.

„Teško je biti policajac. U njega su uperene oči i javnosti, i medija, i rukovoditelja, i nije lako izdržati pritisak,“ kazao je Pavličević.

Ovom prilikom se osvrnuo i na proteklu godinu koju je ocijenio pozitivnom.

„Stanje na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske je jako dobro. Trend i Hrvatske i Dubrovnika jest taj što su prepoznati kao sigurne destinacije. Mi to želimo sačuvati i unaprijediti,“ kazao je Pavličević koji je kazao kako je po pitanju prometa nešto lošija situacija.

„Ne možemo se pohvaliti situacijom u prometu. To je bio trend od polovice kolovoza kako kod nas, tako i u cijeloj Hrvatskoj,“ kazao je te najavio kako će policija biti prisutna na cestama kako bi se prevenirali neželjeni događaji.

Popularni Članci