NAJIŠČEKIVANIJI PROJEKT U DUBROVNIKU Evo kad kreće izgradnja POS-a, koliko će stanova biti i koliko će koštati 'kvadrat'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Redakciji Dubrovačkog dnevnika pristiglo je više upita građana oko projekta izgradnje POS stanova u Solitudu. Stoga je Gradu Dubrovniku upućen upit vezano uz sve poznate informacije oko projekta. 

'Trenutno se provode sve potrebne radnje vezane uz imovinsko-pravne poslove kako bi zemljište u Solitudu, koje je u vlasništvu Vrtlara Dubrovnik, prešlo u vlasništvo Grada Dubrovnika, što je osnovni preduvjet za realizaciju projekta. Uslijedit će izrada projektne dokumentacije za što je u Proračunu za 2018. godinu rezervirano 2 milijuna kuna te proces ishodovanja dokumenata prostornog uređenja i gradnje,' odgovorili su iz Grada Dubrovnika o trenutnom tijeku aktivnosti vezanih uz navedeni projekt. 

Navedene radnje se planiraju provesti do konca 2018. godine, dok bi se s izgradnjom 120 stanova, ako sve bude po planu, krenulo u 2019. godini. 

'Stanovi će se sukladno javnom pozivu i unaprijed utvrđenim kriterijima davati u najam po cijeni od 1.500 kuna na mjesec na rok od deset godina. Nakon isteka desetogodišnjeg roka, korisnici će stan moći otkupiti i to prema cijeni od 1300 eura za metar kvadratni. Specifičnost izloženog modela je u tome što će se budućim vlasnicima stanova od ukupne cijene koštanja stana odbiti iznosi koji su na ime najamnine uplatili tijekom 10 godina,' odgovorili su iz Grada. 

O natječaju za stanove javnost će biti pravovremeno obaviještena. 

Popularni Članci