DONOSIMO! Tehnički pregled za pročistač je obavljen, uporabna dozvola za 90 dana

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Voda još uvijek nije za piće zbog zamućenja koje se dogodilo uslijed većih pljuskova što je kod građana povuklo pitanje projekta pročistača i u kojoj je on fazi. Dubrovački dnevnik odgovore je potražio od predsjednika Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukše Matušića. 

"Tehnički pregled je obavljen. Dobili smo određeni broj pozitivnih mišljena. Međutim dobivene su i primjedbe, primjerice od strane elektroinžinjera, požarnog inspektora i inspektorice zaštite na radu te imamo rok od 90 dana da te nedostatke i uklonimo kako bi se mogla izdati uporabna dozvola," izjavio je Matušić. 

Kao što je podsjetio Matušić, uređaj je funkcionalno spreman za rad posljednjih nekoliko mjeseci, a dokaz je činjenica kako voda prolazi kroz filtere i kako je struja puštena. Dakle, voda prolazi kroz uređaj, ali ne ide u vodoopskrbni sustav Grada s obzirom na to kako još nije dobivena uporabna dozvola, a bez nje uređaj nije moguće pustiti u rad. 

"Značajnu svotu od 50 milijuna kuna planiramo refinancirati iz EU fondova. Tamo se proceduralno gleda svaki korak. Prvi korak na kojem bismo pali bio bi taj što smo pustili uređaj u rad bez uporabne dozvole. Ne želimo sebe dovesti u takvu situaciju," izjavio je Matušić. 

Vrijedi podsjetiti kako su primjedbe kod složenih građevina kao što je to pročistač za vodu uobičajene i gotovo su dio standardne procedure te kao takve nisu nikakva iznimka. 

Popularni Članci