OLUJNO JUGO ZADALO PROBLEME Padala stabla, podiglo se more, vatrogasci intervenirali preko 70 puta (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Radarska kontrola, Čitatelj, DD, Goran Mratinović, S.M., Dario Darko Vuletić, Ivana Biško, I.V., T.M., A.P., V.I., KP, RŠ, LI, KŠ
Nevrijeme praćeno kišom i jakim jugom zahvatilo je Dubrovnik i okolicu te uzrokovalo brojne probleme.

Vatrogasci su zaprimili veliki broj poziva te su intervenirali većinom zbog srušenih stabala na prometnicama i putevima, primjerice na Rašici, Čibači, Mandaljeni, Trstenome, Grudi... Županijski centar 112 danas je također zaprimio veliki broj poziva zbog odrona, pada električnih i PTT stupova te stabala.

19:53 Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović za Dubrovački dnevnik je kazao kako je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dosad zabilježena 71 intervencija vatrogasaca, a većinom se odnose na stabla koja su padala po putu i prometnicama. U Stonu je zabilježeno i podizanje mora, no vatrogasci su brzo intervenirali te nije došlo do plutanja objekata. 

19:20 Čitatelji Dubrovačkog dnevnika šalju videozapise i fotografije olujnih valova oko Grada te u Štikovici koje možete pogledati u fotogaleriji. Reporteri Dubrovačkog dnevnika snimili su velike valove kod Rixosa. 

SVA SNAGA PRIRODE Pogledajte fascinantne olujne valove koji udaraju ispod Rixosa (VIDEO)

16:17 Bez obzira na olujno nevrijeme, na gradilištu Pelješkog mosta se i danas vrijedno radi. 

NE MOŽE IM NITKO NIŠTA Kinezi i danas rade na Pelješkom mostu, olujno nevrijeme im ne smeta (VIDEO)

15:27 Jako jugo čupa i nosi daske i ostali materijal s gradilišta na Babinom kuku ispod tvrđave. Video je poslala čitateljica. 

15:09 Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović za Dubrovački dnevnik je kazao kako se broj intervencija zasad broji u desetinama, a uglavnom se odnose na stabla koja padaju po prometnicama. 

"Imali smo interencije po Dubrovniku, ali i cijeloj Korčuli, Pelješcu, Mljetu, u Neretvi... Većina se tih intervencija odnosi na stabla koja padaju po prometnicama. Nastojimo biti brzi, zasad je sve pod kontrolom," kazao je Simović. 

14:00 Kao posljedica jakog nevremena pokvareni su semafori u Lapadu kod stadiona. 

KAOS ZBOG NEVREMENA Pokvareni semafori u Lapadu napravili pomutnju na raskrižju (FOTO/VIDEO)

13:30 Javljaju se problemi u prometu što je uzrokovalo zastoje. Iz gradske uprave su upozorili na mogućnost oštećenja konstrukcija, rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Također, zbog velikih količina oborina koje se predviđaju postoji mogućnost poplava. Sve službe Grada Dubrovnika stavljene su u stanje pripravnosti. 

12:45 Državni hidrometeorološki zavod proširio je područje za koje je izdao crveni alarm za izuzetno opasno vrijeme. Crveni alarm za danas tako vrijedi za područje cijele obale izuzev Istre. U Dubrovniku na stanici Petka izmjeren je udar juga od čak 143 km/h. 

OVO JE UŽAS Na Petki izmjeren udar vjetra od čak 143 km/h!

 

Popularni Članci