OPASNE NESUGLASICE OKO HOTELA JADRAN Vatrogasci će i dalje gasiti požare, a ruglo će biti izvor opasnosti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nedavno je opet buknulo na napuštenom području bivšeg hotela Jadran u Uvali Lapad.

Iz JVP Dubrovački vatrogasci potvrdili su kako ne znaju što je uzrok nastanka požara koji se dogodio u petak budući, kako su naglasili, to je stvar policije.

- Kompleksna je stvar po pitanju požara na napuštenim lokacijama. Neki su objekti opasni jer se nalaze unutar stamene jedinice, dok su drugi izdvojeni i lakše nam je doći do njih. Svakako, riječ je o opasnosti i za ostale građevine koje se nalaze u blizini, ali i veliki problem za susjede - komentirao je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stijepko Krilanović dodavši kako su vatrogasci nemoćni po pitanju otkrivanja uzroka požara na takvim mjestima jer nemaju inspekcijske službe. Krilanović kao rješenje ovog problema vidi naravno u uređenju zapuštenog prostora. No, stvar s hotelom Jadran nije jednostavna.

Krajem prošle godine, izvor blizak investitoru hotela, za Dubrovački dnevnik najavio je gradnju luksuznog hotela na tom mjestu. Investitor i vlasnik je Ivica Trošelj koji dugo živi u Njemačkoj, a zbog nesuglasica s bivšim dioničarima i vlasnicima hotela nije se mogla ranije realizirati gradnja.

- Područje bivšeg hotela Jadran smo nekoliko puta gasili, na svu sreću svaki put u začetku. Susjedima sigurno nije lako gledati takvo stanje, a pogotovo kada gori. Potrebno je sudski riješiti nesuglasice i definirati vlasništvo, a do tada tu su vatrogasci da gase kada zatreba - zaključio je Stijepko Krilanović.

Popularni Članci