NI JOKER, NI AVENGERSI Ovo je film koji su Dubrovčani najviše gledali prošle godine u kinima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
'Joker' Todda Philipsa s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi je film o kojem se najviše pričalo prošle godine. Većina gledatelja nakon gledanja je iznosila pozitivne reakcije, zbog čega je na stranici IMDb dobio sjajnu ocjenu (8,6), no neki su pak smatrali kako je previše nasilan i kako je društvena poruka koju šalje opasna jer se gledatelj može poistovjetiti s ubojicom Jokerom. 

Njegovu su kvalitetu prepoznali i Dubrovčani pa se tako film našao među pet najgledanijih filmova u dubrovačkim kinima prošle godine te je zauzeo treće mjesto.

Na prvom mjestu je film 'Once Upon a Time in Hollywood' Quentina Tarantina s Brad Pittom i Leonardom DiCapriom u glavnim ulogama. Dubrovčani su u kinima najradije gledali posvetu zlatnom dobu Hollywooda u kojem se pojavljuju i brojni likovi koji su ga obilježili; Roman Polanski, Sharon Tate, Bruce Lee, Charles Manson... 

Na drugom mjestu našao se 'Dnevnik Diane Budisavljević', igrano-dokumentarna drama o ženi koja s nekolicinom prijatelja pokreće riskantnu akciju kojom iz logora NDH spašava više od 10.000 djece. 

Četvrto mjesto pripalo je filmu Lion King, a peto ostvarenju 'Koja je ovo država', novoj komediji Vinka Brešana koja na komičan način opisuje hrvatsku stvarnost. 

Zanimljivo je kako se prošlogodišnji filmski hit Avengers:Endgame nije uspio pozicionirati među pet najgledanijih filmova u dubrovačkim kinima. 

ib

Popularni Članci