USPJEŠNO DOVRŠENI RADOVI U PILAMA Niko Kapetanić: Most je ušminkan te predan Gradu i građanima (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Radovi u parku u Pilama praktički su završeni, potvrdio je za Dubrovački dnevnik predsjednik DPDS-a Niko Kapetanić dodavši kako se još očekuje završno čišćenje i skidanje zaštitne ograde.

Kapetanić je pojasnio kako je riječ o završetku posla koji je dugo trajao. Teško je procijeniti koliko godina se radilo, naznačio je Kapetanić, pojasnivši kako se gornji dio mosta radio prije nekih pet godina, a donji dio oko tri godine.

- Planirali smo dovesti vodu ispod mosta kako je to nekad bilo i u tom smjeru smo tada išli, no u dogovoru s Gradom Dubrovnikom taj postupak je obustavljen zbog tlačne kanalizacije u parku od Pila i ljutih naranača. Kako se od toga odustalo što je produljilo radove te je trebalo napraviti novi projekt – kazao je Niko Kapetanić dodavši kako su radovi trajali desetak godina. Danas ističe kako su konačno završeni zahvati na obnovi sva tri mosta – vanjskog i unutarnjeg na Pločama i u Pilama gdje su za vrijeme obnove rađena arheološka istraživanja te je pronađeno oko metar mora u dnu kod stupova.

- Grad je dobio novo lice te je ovo simboličan završetak radova, a još čekamo da izvođač Vodopija gradnja sve skupa ušminka i onda će most biti predan vlasniku, Gradu i građanima koji koriste park – rekao je Kapetanić dodavši kako je odlučeno prezentirati most koliko je to moguće. Kapetanić se prisjetio kako se ranije nije morao sagnuti pri prolasku ispod mosta, no on je danas prezentiran u svom najljepšem svjetlu koliko je to bilo moguće.

- Nisu se vidjeli lukovi, a kamoli nosivi stupovi. Odlučili smo ići što dublje tako da se most vidi i da ga prezentiramo ljudima koji šetaju parkom, a ne da bude zatrpan i zapušten. Ušminkali smo ga estetski i statički tako da smo ga prezentirali koliko smo mogli – kazao je za Dubrovački dnevnik predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić.

Aida Čakić

Popularni Članci