Ništa od obnove Ulice branitelja; subvencije avio karata od veljače

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Jutarnji.hr
Dubrovački gradonačelnik u srijedu 23. siječnja održao je Kolegij o rebalansu proračuna Grada Dubrovnika gdje je izvijestio o preraspodjeli proračunskih sredstava za određene projekte.

Proračun Grada povećan je za 600 tisuća kuna prihoda od komunalnih doprinosa i naknada te će se taj iznos raspodijeliti na preuređenje Liechtensteinovog puta kraj hotela Lero (200 tisuća kuna) i na preuređenje prometnice od glavice Lapad do Babinog Kuka (800 tisuća kuna).

Planirani iznos od 5 milijuna kuna za preuređenje Ulice branitelja Dubrovnika, dijela između nove zgrade Sveučilišta i Pila, zbog nesuglasnosti konzervatora bit će raspodijeljen na Ilijinu glavicu i Gruž.

Vlahušić je istaknuo i da je Gradsko vijeće Grada Dubrovnika donijelo odluku o davanju suglasnosti  za subvencioniranje gradnje POS-ovih stanova u Mokošici u iznosu od 5 milijuna kuna. Odluka je donesena nakon objave dvaju javnih natječaja. Na prvi natječaj javila su se tri izvođača od kojih niti jedan nije zadovoljio uvjete natječaja u pogledu vrijednosti nabave, dok su na drugi natječaj sve tri dospjele ponude bile nezadovoljavajuće po pitanju poštivanja Zakonom propisanih uvjeta, a i prevazilazile su zadani iznos od 5 milijuna kuna. Stoga, radi potrebe žurnog rješavanja ovog postupka, kojim će se stambeno zbrinuti 64 dubrovačke obitelji, Grad Dubrovnik predložio je Gradskom vijeću da odobri potrebni iznos od 5 milijuna kuna, što je Gradsko vijeće i prihvatilo.

Subvencioniranje zrakoplovnih karata na relaciji Dubrovnik – Zagreb i obratno trebalo bi započeti od veljače ove godine, a maksimalna subvencija iznosit će 1500 kuna godišnje.

Provedene komunalne izmjene idu u prilog građanima. Posebno će drago biti privatnim iznajmljivačima iz prigradskih naselja koji će od sada za priključenje na vodnu građevinu  plaćati oko tri tisuće kuna umjesto prethodnih sedam i više.

Druga odluka se odnosi na legalizaciju stambenih objekata. Ukoliko se dokaže da je to prva i jedina nekretnika koju osoba posjeduje ima pravo na djelomično oslobađanje od komunalnih doprinosa.

Gradonačelnik Vlahušić je spomenuo i izgradnju pothodnika na Ilijinoj glavici, a izgradnja bi trebala krenuti najvjerojatnije ove jeseni. Za ovaj projekt izdvojit će se 3, 5 milijuna kuna.

Popularni Članci