NOVA REVOLUCIJA PROSTORA Franković: Dobili smo načelna zelena svjetla za izmještanje prometa na razinu mora u Gružu

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: A.Č.
Gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća predstavio je projekt izmještanja prometa u Gružu u razinu mora. Njega je više o ovom projektu pitala vijećnica SDP-a Tatjana Šimac Bonačić.

- Veliki je to projekt, još uvijek se radi o idejnom projektu kojega vodi zamjenica Orlanda Tokić. To nije projekt od godinu ili dvije godine dana. Očekujemo financiranje EU sredstvima, cilj je potpuna transformacija Gruža, što podrazumijeva novu vizuru cijelog područja, novi urbani centar koji će svojom atraktivnošću osigurati da jedan dio gostiju se zadrži na tom području, što će osigurati nužnu disperziju gostiju. - naveo je Franković.

- U narednim mjesecima ćemo moći prezentirati projekt nešto detaljnije, odradili smo prvih par sastanaka s Jaspersom, ljudi su ideju ocijenili pozitivnom, a kad bude u fazi kao opipljivi projekt koji može ići dalje onda ćemo ga prezentirati. Bitno je da smo dobili načelna zelena svjetla. - kazao je Franković, dodajući kako se tu radi o novoj revoluciji prostora u Gružu.

Popularni Članci