NOVI SADRŽAJI U GRUŽU Svečano otvoren Centar za mlade, povirite kako izgleda (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Svečano otvorenje Centra za mlade upriličeno je danas u novim prostorijama bivšeg hotela Stadion na bazenu u Gružu, u organizaciji Informadura –informativnog centra za mlade grada Dubrovnika. Centar za mlade se prigodno otvorio na Međunarodni dan mladih, a označava veliki korak za lokalnu zajednicu kojim su mladi i udruge napokon dobili adekvatan prostor za edukativni i zabavni sadržaj.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić kazala je kako je navedeno otvaranje prijelazni trenutak te najavila nove projekte.

„Mladi će otvorenjem ovog Centra dobiti svoj kutak okupljanja i kutak u kojem će moći rješavati svoje znatiželje i nedoumice putem informativnog centra koji će ovdje djelovati. Otvorenje ovog Centra je prijelazni trenutak, ovo je dom za mlade i za sve udruge koje trebaju svoje mjesto, ali budućnost cijelog objekta bit će rješavana putem Strategije razvoja sportske infrastrukture Dubrovnika. Tad će cijeli objekt bivšeg Hotela Stadion dobiti ono što mu je potrebno, a to je cjelokupna rekonstrukcija i novi sadržaji,“ izjavila je Tepšić.


Voditeljica Infocentra Belinda Marić kazala je nešto više o samom projektu i njegovim ciljevima.


„Infocentar za mlade djeluje oko tri godine. Dosad se bavio informiranjem, posebno putem portala Informadur. Međutim, nismo imali svoj ured i nismo mogli obavljati sve one aktivnosti koje bi Infocentar inače trebao obavljati. Sada će u ovim uredima cjelokupni program za mlade napokon oživjeti,“ kazala je te pojasnila zašto je Centar potreban Gradu.

„Potreba za Centrom za mlade nastala je zato što se mladi nalaze u osjetljivom razdoblju. Nakon što prođu fazu u kojoj pripadaju djeci, nalaze se u fazi gdje im treba pomoć, kako ih uvesti na tržište rada, kao i oko drugih daljnjih koraka u njihovom razvoju. Među mladima katkada vlada neinformiranost, a često su i nezainteresirani te slabo participiraju u društvenim aktivnostima. U novootvorenom Centru za mlade planiramo riješiti sve te probleme u suradnji s brojnim udrugama. Centar za mlade bit će prostor za druženje, savjetovanje, neformalnu edukaciju, poticanje volontiranja, poticanje mobilnosti i međunarodne suradnje, kulturne aktivnosti. Ovaj prostor djelovat će u tri prostorije. Jedan dio će biti ured Infocentra za mlade i savjetovalište. U središnjem prostoru bit će centar za prezentacije, radionice, a u trećem će biti multimedijski prostor gdje će se razvijati video montaže“, kazala je Marić.

Kako izgleda Centar za mlade, provjerite u fotogaleriji.

Popularni Članci