NOVI VLASNIK Država prihvatila ponudu 'kralja kladionica', Hoteli Maestral prodaju se za 153,5 milijuna kuna?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) prihvatilo je za kupnju 68,94 posto dionica dubrovačkih Hotela Maestral obvezujuću ponudu zagrebačke tvrtke PND Strategija, koja je za taj vlasnički udio ponudila 153,5 milijuna kuna, što je 26,7 milijuna kuna više od početne cijene, objavljeno je u četvrtak putem Zagrebačke burze.

Vlasnik PND Strategije je Danko Ćorić kojeg se često u medijima predstavlja kao "kralja kladionica" jer u svom vlasništvu ima i lanac kladionica Super Sport, piše Jutarnji.hr

U kratkoj objavi Hotela Maestral navodi se da je Upravno vijeće CERP-a na sjednici prije dva dana, 6. studenoga "donijelo Odluku o prihvatu obvezujuće ponude ponuditelja PND Strategija d.o.o., Zagreb za kupnju 355.520 dionica društva Hoteli Maestral d.d., Dubrovnik, što predstavlja 68,94 posto temeljnog kapitala društva".

CERP je za kupnju 68,94 posto udjela u Hotelima Maestral primio tri obvezujuće ponude, a uz PND Strategiju ponude su dale i dvije češke tvrtke - J&T IB Capital Markets, koji je nudio 145,9 milijuna kuna, te Eco Investment, čija je ponuda iznosila 141,07 milijuna kuna.

Nekoliko pokušaja prodaje

CERP je u kolovozu raspisao javni poziv za prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju 355.520 dionica ili 68,94 posto temeljnog kapitala Hotela Maestral, po početnoj cijeni od 126,8 milijuna kuna. U tom pozivu je između ostalog napomenuo da će se CERP prilikom odlučivanja o izboru najpovoljnije ponude voditi najvećom ponuđenom cijenom.

I natječaj u kolovozu raspisan je nakon što je na zadnjem natječaju završenom u veljači za Hotele Maestral stiglo 40 pisama namjera, a nakon toga samo jedna obvezujuća ponuda, i to češkog J&T IB Capital Marketsa, koji je ponudio 114,2 milijuna kuna, kolika je bila i početna cijena.

No, Upravno vijeće CERP-a je početkom veljače tu ponudu odbacilo, objašnjavajući da je od češkog ponuđača, iako su ponudili početnu cijenu, očekivali viši iznos ulaganja, s obzirom na to da se radi o dubrovačkoj hotelskoj kući na atraktivnoj lokaciji.

I ministar državne imovine Goran Marić u nekoliko je navrata izjavljivao da se za dionice i ulaganja u Hotele Maestral očekuje i može dobiti više, jer je ta tvrtka na atraktivnoj dubrovačkoj lokaciji, a i posluje pozitivno, kao i da je uvjeren da će drugi pokušaj prodaje biti uspješan.

Na natječaj raspisan početkom ožujka CERP-u su pristigle 24 neobvezujuće ponude, a u kolovozu su zainteresirani pozvani na predaju obvezujućih ponuda. Ponudbenu dokumentaciju otkupilo je šest zainteresiranih, dok su na kraju pristigle tri obvezujuće ponude, a prihvaćena je ponuda zagrebačke PND Strategije.

 

Popularni Članci