OBAVIJEST KORISNICIMA LIBERTASA Od ponedjeljka promjena trasa autobusnih linija 2B i 2A

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Privremena autobusna linija 2B, uvedena u siječnju ove godine zbog prijevoza učenika PŠ Montovjerna do OŠ Lapad, od ponedjeljka 18. veljače prometovat će izmijenjenom trasom. Trasa linije 2A, koja prometuje od glavice Babin kuk do Pila i obratno, također se djelomično mijenja, javljaju iz Grada Dubrovnika. 

Početna stanica linije 2B bit će „Kuneji“, nakon čega će Ulicom Iva Vojnovića autobus prometovati prema Gorici sv. Vlaha, vraćati se na Ulicu Iva Vojnovića, zatim ulicom Od svetog Mihajla i ulicom Od Batale prometovati do stanice ispod OŠ Lapad, koja je posljednja stanica. U povratku linija prometuje obrnutim smjerom. Polazna stanica je OŠ Lapad, dok je posljednja stanica u Ulici I.Vojnovića pored „Cesar kebab“ bara (preko puta hotela Lero).

Izmjenu trase inicirali su roditelji učenika putem Školskog odbora OŠ Lapad. Ustanovljeno je kako se uvedenom linijom tijekom prvih tjedana koristio neznatan broj učenika, jer je za djecu koja stanuju na području od Gospinog polja do Doma zdravlja trasa nepraktična, odnosno ne obuhvaća dovoljno široko područje stanovanja svih polaznika škole Montovjerna.

Podsjetimo, zbog početka radova na izgradnji osnovne škole Montovjerna vrijednih 50 milijuna kuna, učenici od ovog polugodišta pohađaju nastavu u matičnoj lapadskoj školi. Grad Dubrovnik, JP Libertas i OŠ Lapad od 14. siječnja organizirali su prijevoz učenika privremenom linijom 2B kako bi im se olakšao dolazak na nastavu. JP Libertas je za tu potrebu učenicima osigurao besplatan pokaz, a linija je dostupna i svim građanima po redovnim uvjetima.

Linija 2B vozit će do kraja školske godine samo radnim danom u vremenu odvijanja školske nastave, a prometovat će prema sljedećem rasporedu (ispod). 

Linija 2A koja trenutno prometuje od glavice Babin kuk do Pila također mijenja dio trase. Linija više neće prometovati Lapadskom obalom, nego se preusmjerava na Ulicu od Batale, kroz Ulicu kralja Tomislava i zatim istom trasom prema posljednjoj stanici.

k

Popularni Članci