Župan Dobroslavić povodom Dana državnosti: Očekujemo da političari prestanu doprinositi osjećaju beznađa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Svečani prijem povodom obilježavanja Dana državnosti, koji tradicionalno organizira Dubrovačko-neretvanska županija, okupio je poznata lica iz dubrovačkog političkog i društvenog života.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je Dan državnosti Republike Hrvatske te se prisjetio kako je 1991. godine Hrvatski sabor donio ustavnu odluku o samostalnosti i suvremenosti Republike Hrvatske kada je ona postala neovisna država.

- Obilježavamo postignuće samostalne suvremene države nakon tolikih godina nastojanja i žrtvovanja svih hrvatskih naraštaja za ispunjenje toga cilja. Obilježavamo i veliku žrtvu u Domovinskom ratu, klanjamo se poginulim za domovinu, pamtimo žrtvu branitelja, ranjenih, logoraša i civila - kazao je župan Dobroslavić naglasivši kako se Hrvatska trenutno suočava s negativnim demografskim kretanjima i iseljavanjem.

- Očekujemo da svi pozitivno sudjeluju u rješavanju ovih izazova, da ih ne koriste za prikupljanje jefitinih političkih bodova i da ne nude populistička rješenja koja primamljivo zvuče. Zato očekujemo da svi političari prestanu doprinositi osjećaju beznađa koje obeshrabruje ljude - istaknuo je župan.

- Nećemo se dati obeshrabriti. Ova država i ovaj narod će uspjeti unatoč svim teškoćama i to smo dužnim precima i poginulim braniteljima, a Županija će tome dati prilog. Čestitam Dan državnosti i neka cvjeta najljepša hrvatska regija, Dubrovačko-neretvanska županija, i vječno živi domovina Hrvatska - zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

Popularni Članci