OD PROČISTAČA DO STANA ZA KORISNIKE MASLINE Dubrovačka gradska uprava niti ovog tjedna nije mirovala

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
 I ovog tjedna Grad Dubrovnik ostvario je značajne projekte za svoje građane.

Prije svega, treba napomenuti da je napokon pušten u rad pročistač za vodu. Svečanost se održala u Komolcu, a na samom otvaranju sudjelovao je i premijer Andrej Plenković.  Radi se tu svakako o jednoj od najznačajnijih vijesti za Grad Dubrovnik uopće u ovom deseteljeću.

Početkom tjedna dogovoreni su bolji uvjeti za radnike Libertasa, kojima će se uostalom povećati mjesečna primanja.  Implementacija ove odluke očekuje se u drugoj polovici 2020. godine, nakon provedenog financijskog restrukturiranja društva Libertas Dubrovnik. Dotada je svakom vozaču osiguran dodatak u iznosu od 400 kuna neto na mjesečnoj razini.  Gradonačelnik Mato Franković uputio je i zaključak upravama trgovačkih društava Vrtlar d.o.o. i Čistoća d.o.o., u kojem preporuča da se svim radnicima u operativnom sektoru u razdoblju od sljedećih šest mjeseci mjesečno isplati 400 kuna neto. 

Vrijedi izdvojiti i kako je Grad Dubrovnik u Gružu osigurao stan za potrebe Doma Maslina.Riječ je o stanu od 43 kvadrata, u kojem će biti smještena dva korisnika koja uskoro odlaze iz Doma Maslina i na ovaj će im način biti olakšan prelazak na samostalan život. 

Gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić potpisali su jutros u Maloj vijećnici Sporazum o suradnji na realizaciji projekta rekonstrukcije i opremanja terapijskog bazena s pripadajućim prostorijama. Bazen će služiti za terapijske i rehabilitacijske svrhe, kao nadopuna pružanja socijalnih i zdravstvenih usluga, time poboljšanja kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na području Grada Dubrovnika.

Počela je i energetska obnova OŠ Ivana Gundulića i OŠ Marina Držića. Investicije su sufinancirane bespovratnim sredstvima EU fondova, a njihovom realizacijom značajno će se smanjiti računi za energente.

Lijepi novitet čeka i OŠ Antuna Masle u Orašcu. Ova škola uskoro će dobiti novu školsku sportsku dvoranu. Očekivani rok za početak gradnje je krajem 2020., a upravo se kreće s izradom glavnog projekta. 

U Mokošici su završeni radovi na uređenju prostora boćališta i pomoćnih prostorija koji se nalaze ispred skloništa pored Udruge umirovljenika. Ovim projektom uredio se prostor oko postojećeg boćališta i unutarnji prostor skloništa kojeg boćari koriste kao pomoćne prostorije, a saniralo se i krovište vanjske kuhinje ispred boćališta.

Svoju suradnju oko izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prometu gradonačelnici Splita i Dubrovnika nastavili su radnim sastankom u Splitu.  Mato Franković i Andro Krstulović Opara  suglasni su kako je trenutno stanje na gradskim prometnicama njihovih gradova neodrživo stoga je potrebna izmjena i dopuna Zakona koji će dokinuti negative efekte liberalizacije taksi usluga. 

Popularni Članci