ODLIČNE VIJESTI Sve spremno za jedan od najznačajnih gradskih projekata u ovom desetljeću!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Grad Dubrovnik kao investitor ishodio je prvu građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i proširenje Lapadske obale, putem Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje. Investicija se procjenjuje na oko 40 milijuna kuna, a obuhvaća prostor od lučice Batala do Ekonomskog fakulteta.

Riječ je o jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekta Grada Dubrovnika u ovom desetljeću, nakon čije realizacije će se riješiti gorući problem prometnih gužvi te uspostaviti nova regulacija prometa iz smjera Lapada, s obzirom da projekt u konačnici predviđa dvosmjernu cestu Lapadskom obalom.
Grad Dubrovnik
Uz rekonstrukciju i proširenje ceste, projektom je obuhvaćena i odvodnja, pročišćavanje oborinskih voda, fekalna odvodnja, elektroenergetski sustav s javnom rasvjetom i telekomunikacijskom mrežom. Cijelom dužinom prometnice s lijeve strane predviđen je nogostup, dok je desnom stranom prometnice predviđen zeleni pojas i šetnica te urbano opremanje, s uzdužnim i kosim parking prostorima na određenim dijelovima.

U postupku je i ishođenje druge građevinske dozvole za nastavak Lapadske obale, do raskrižju kod benzinske crpke, a ukupna dužina novoprojektirane prometnice iznosi oko 840 metara.

Slijedi natječaj za izvođača radova, koji bi, prema sadašnjim planovima, trebali započeti do kraja godine. Grad Dubrovnik planira dio radova sufinancirati bespovratnim EU sredstvima.

Popularni Članci