ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR Mladić (18) koji je ukrao i demolirao autobus ide iza rešetaka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Radarska kontrola Dubrovnik i okolica, Facebook
Osamnaestogodišnjem mladiću koji je u noći sa srijede na četvrtak u društvu prijatelja ukrao autobus te ga zatim i demolirao određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Istražni zatvor mu je određen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke. Danas je on doveden pred suca istrage koji mu je i odredio istražni zatvor, potvrdio je za Dubrovački dnevnik glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

Kako su jutros izvijestili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, mladića se sumnjiči da je jučer, oko 2 sata, otvorio autobus prigradskog javnog prijevoza koji je bio parkiran na Šetalištu dr. F. Tuđmana u mjestu Srebreno u Župi dubrovačkoj, nakon čega je originalnim ključem autobus stavio u pogon i vozio se kroz mjesta Srebreno i Kupari.

Pri tom je oštetio stup semafora, betonske graničnike i osobno vozilo te udario u zid parkirališta i srušio dva stabla. U društvu s osumnjičenim 18-godišnjakom su bila još dvojica mladića u dobi od 17 i 19 godina čija kaznena odgovornost u ovom događaju nije utvrđena.

I.B./V.S.

Popularni Članci