ODRŽAN ŽDRIJEB DIVLJE LIGE Poznato je tko će zaigrati protiv koga (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ždrijeb Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu, tradicionalne Divlje lige, održao se ispred Meštrovićeva spomenika Marinu Držiću, kraj Kneževa dvora.

Kuglice su izvlačili predsjednik gradskog vijeća Marko Potrebica, košarkašica Carmen Miloglav i najbolji strijelac u povijesti hrvatske malonogometne reprezentacije Dario Marinović.

„Mene najviše privlači to što se družim s ekipom, roštilj, zabava, zaboravite ono što vas tišti svaki dan. Znalo se dogoditi, kada sam bio gradski vijećnik, da se poklopi datum Gradskog vijeća i Divlje lige pa se brzo otišao presvući, igrati pa bi se vratio nazad. Divlja liga je stil života, i mene i svakoga tko je odrastao u gradu,“ izjavio je Potrebica.

U veselom ozračju, uz pokoju pošalicu, izvukla su se imena koja će igrati kvalifikacije i osigurati mjesto na glavnom turniru. Nositelj skupine A je FUN H20, koji brani naslov prvaka, Elite skupine B, a ždrijeb mu je dodijelio Palace. Kamenu malom u skupini C pridužila se ekipa Kokoti, Turčinu Danče, nositelju skupine D, pridružila se Kolorina. Najbolje ekipe iz kvalifikacija pronaći će svoje mjesto na ovoj listi.

„To je jedna tradicija Dubrovnika, kulturni događaj kojeg nema nigdje na svijetu. Nekada je bilo po 46 klubova, sada nešto više od 20, ali dobro, igra se,“ komenirao je Vedran Smokvina.

Ovogodišnja Divlja liga počinje u ponedjeljak, 23. srpnja, i traje do ponedjeljka, 20. kolovoza. Nastupit će 23 momčadi. Igrat će se u Orašcu, u Staroj Mokošici, na Dančama, na Porporeli, u Mlinima, u Platu, u Cavtatu, Luci Čilipi te završnica u Portu.

Popularni Članci