TRENUTAK KOJI JE PRISUTNE OSTAVIO BEZ TEKSTA Oni su na otvaranju podigli zastavu i spustili se konopima sa zvonika (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Goran Daldon i Vlaho Mustahinić oduševili su Dubrovčane i njihove goste na otvaranju Igara.

Njih dvojica su zajedničkim snagama podigli zastavu Libertas dok su se čuli stihov Himne slobodi ispred crkve sv. Vlaha. Spretnim pokretima i na oduševljenje prisutnih izveli su brzi manevar podigli zastavu te se spustili konopima. Na taj način su iznenadili sve prisutne koji su očekivali klasično podizanje zastave sa Straduna. 

Goran Daldon, koji se penjanjem inače profesionalno bavi, kao i kolega, kazao je za Dubrovački dnevnik kako ima tvrtku koja je specijalizirana baš za taj posao te kako se Mustahinić ovim poslom bavi inače na Novom Zelandu.

"To je više čast, nego posao," kazao je te dodao kako nisu imali puno vremena zbog vremenskih okolnosti za pripremu i da je pothvat bio zahtjevan posebno radi vjetra.

"Puno reflektora je upereno, noć je i vjetar, tako da to jest zahtjevno. Mi smo zajedno prvi put surađivali na ovaj način i sve je ispalo odlično," zaključio je Daldon.

A.H.

Popularni Članci