OB DUBROVNIK OTVARA POLIKLINIKU Pogledajte kako će izgledati buduća senzorna soba, pomozite da se ideja ostvari!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Još prije dvije godine u Dubrovniku se počeo spominjati projekt Poliklinike za mentalno zdravlje djece koja bi uključivala i senzornu sobu, a koja bi funkcionirala u okviru Opće bolnice Dubrovnik. Projekt je pri samom dovršetku, radovi su dovršeni, a kako je za Dubrovački dnevnik izjavio dr. Marijo Bekić, otvaranje bi se moglo dogoditi do proljeća.  

"Prije dvije godine sam prvi put govorio vezano uz djecu koja imaju psihomotorne smetnje te sam došao na ideju osnivanja poliklinike koja bi funkcionirala u okviru Opće bolnice Dubrovnik. Postoji puno roditelja čija djeca imaju navedene probleme, a koja idu u Zagreb i druge centre s obzirom na to kako u Dubrovniku ne postoji adekvatan multidisciplinarni pristup. Stoga smo odabrali prostor za Polikliniku za mentalno zdravlje djece. Riječ je o prostoru veličine 200 metara kvadratnih. Blaga djela zaslužna su za dobivanje oko 900 tisuća kuna za tu namjenu. Građevinski radovi su dovršeni, a kroz nekoliko dana kreće natječaj za deficintarne stručnjake. Od nadležnog Ministarstva smo prije godinu dana dobili potrebnu suglasnost," izjavio je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić koji je dodao kako je Opća bolnica Dubrovnik po pitanju privlačenja sredstava za ovu namjenu bila u kontaktu s nekoliko udruga i s nadležnim Ministarstvom preko saborske zastupnice Sanje Putice, a kako je i veliku ulogu u projektu odigrala i inicijativa DUMAM-a, Mama iz Dubrovnika i okolice na čelu s Ditom Lipanović.

Upravo one su pokrenule humanitarnu akciju za opremanje senzorne sobe i kupnju neurofeedback aparata za spomenutu Polikliniku. Kako je Dubrovački dnevnik i ranije objavljivao, senzorna soba košta 470 tisuća kuna dok neurofeedback aparat stoji gotovo 90 tisuća kuna. Stoga Mame iz Dubrovnika i okolice pozivaju sve koji žele pomoći da pomognu, kako djeca koja imaju senzorne i senzomotoričke poteškoće ne moraju ići na tretmane u Zagreb. 

Svi koji su to u mogućnosti, donacije mogu uplaćivati na broj računa: HR5423600003513337749, Dita Lipanović. 

Na nacrtu možete pogledati kako će izgledati buduća senzorna soba. 

Popularni Članci