„Osobno sam tražio od Povjerenstva da utvrdi moguće nepravilnosti još prije dvije godine“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
„Još 2011. godine sam izričito tražio da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmotri navedene slučajeve kako bi se utvrdile moguće nepravilnosti“, izjavio je aktualni zamjenik gradonačelnika i SDP-ov kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima Niko Šalja za Dubrovački dnevnik, komentirajući tako napis koji se pojavio u jednom dubrovačkom tjedniku, a prema kojem je nezakonito primao naknadu kao član Upravnog vijeća Libertasa i Vijeća za koncesijska odobrenja.

Međutim, kako navodi, prema usmenom rješenju po pitanju njegovog članstva i naknade u Upravnom vijeću Libertasa nema ništa sporno, no problem stvara naknada koju je primao kao član Vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja. Naime, prema odluci Povjerenstva, smije biti član, ali kao dužnosnik ne smije primati naknadu.

No Šalja naglašava kako se navedeni prihodi smatraju spornima zbog podzakonskog akta koji regulira osnovanost naknade, a ne Zakona, pa nije ni mogao znati da je u mogućem sukobu interesa, ali podsjeća kako je sam prije dvije godine tražio od Povjerenstva da utvrdi nepravilnosti ukoliko ih ima, a rješenje je doneseno tek sada, što upućuje na to kako nije htio ništa zatajiti. Ukoliko se naposljetku utvrdi kako su njegove žalbe neutemeljene, Šalja tvrdi kako će navedeni iznos vratiti.
 

Popularni Članci