OTVORENI NOVI NATJEČAJI Grad Dubrovnik značajno povećao iznose svih učeničkih i studentskih stipendija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Grad Dubrovnik raspisao je natječaje za učeničke i studentske stipendije za školsku godinu 2019./2020. Stipendije se kao i ranije dodjeljuju u pet područja, no najveća novost ovogodišnjih natječaja jest u povećanju iznosa svih stipendija.

Naime, za učenike koji se školuju u Dubrovniku iznos mjesečnih stipendija povećava se sa 320 na 500 kuna, dok će za učenike koji se školuju izvan Dubrovnika stipendije „skočiti“ sa 640 na 1000 kuna. Povećavaju se iznosi i studentskih stipendija tako da će za studente koji svoje obrazovanje nastavljaju u Dubrovniku one iznositi 800 umjesto dosadašnjih 600 kuna, dok će studenti koji studiraju van grada umjesto 1.000 kuna mjesečno primati 1.500 kuna. Stipendije se isplaćuju 10 od 12 mjeseci u godini,  odnosno ne isplaćuju se za mjesece srpanj i kolovoz. 

Stipendije se dodjeljuju učenicima i studentima koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata, učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja (i to 6 učeničkih i 10 studentskih stipendija) te studentima koji su osobe s invaliditetom. Grad Dubrovnik za školsku godinu 2019./2020. dodijelit će 17 stipendija učenicima i 20 stipendija studentima u deficitarnim zanimanjima, dok će se u kategoriji natječaja za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja dodijeliti 10 stipendija za studente i 6 stipendija za učenike.

Svi uvjeti natječaja i podaci za prijavu na isti dostupni su na internetskim stranicama Grada Dubrovnika pod rubrikom „Natječaji“ te na stranicama nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Popularni Članci