PANORAMSKI LETOVI IZNAD DUBROVNIKA Doživljaj koji je teško nadmašiti, a jednom kad probate poželjet ćete još! (FOTO/VIDEO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Lucija Komaić
Turistička agencija Korkyra organizira panoramske letove helikopterom.

U suradnji s agencijom Korkyra, Dubrovačkim vrtovima sunca i iskusnom pilotkinjom Laurom Protat, turistička ponuda u Dubrovniku obogaćena je panoramskim letovima helikopterom. Riječ je o prvoj takvoj usluzi u cijeloj Hrvatskoj pa samim time i na dubrovačkom području koje posjetitelji mogu doživjeti iz potpuno nove perspektive.

Polazak je na parceli u blizini Dubrovačkih vrtova sunca gdje je osiguran prijevoz automobilom do helikoptera. Nakon dolaska na odredište, ljubazni djelatnici iz agencije Korkyra Dubrovnik objasnit će vam sve što vas zanima vezano za panoramski let te dati sigurnosne upute poput toga da skinete naočale i šal ako ste ga kojim slučajem stavili zbog brzih okretaja elisa od helikoptera. Ulaskom u kabinu, straha i mjesta za paniku uopće nema jer je riječ o novom modelu letjelice koja ima iza sebe nešto manje od 30 sati leta. Osim toga, helikopterom pilotira Laura Protat koja leti od svoje 19. godine.

- Moj posao je u osnovi posao vozača samo što ja upravljam helikopterom. Vozim ljude po Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i cijelom području Dubrovačko-neretvanske županije koje je predivno. Najpopularnije su nam ture oko dubrovačke povijesne jezgre, ali i one destinacije na koje je nešto teže doći automobilom poput Hvara i Brača - govori pilotkinja Protat koja je rodni Rim zamijenila Konavlima gdje trenutno živi zbog poslovnog angažmana.

- Ljudi uživaju u panoramskim letovima, zanimljivo mi je kako svaki put kad letim doživim neke zanimljive priče jer svatko drugačije reagira. Netko uživa, drugi se boje pa čak i vrište, ali za to nema potrebe jer zračni promet je najsigurniji oblik transporta - kazala je pilotkinja te objasnila kako je helikopter kojim upravlja u potpunosti siguran pa tako ako kojim slučajem sleti na more postaje kao brod, a imaju i sigurnosni prsluci u njemu. Ova simpatična 36-godišnja Talijanka u Konavle dolazi i odlazi na posao u helikopteru jer je stacioniran u dubrovačkoj Zračnoj luci zbog punjenja goriva.

Vidjeti panoramu Orašca, Zatona, pa sve preko grebena, povijesne jezre i Lokruma iz ptičje perspektive doista je fantastično iskustvo. Osim doživljaja ljepote prirode, udobnost vožnje u helikopteru, bez gužvi i čekanja, je nešto što u petnaest minuta pruža potpuno uživanje u kojemu mogu sudjelovati četiri osobe.

U posebnosti helikoperske vožnje uvjerio se i Goran Vratonjić koji je s djevojkom pošao na panoramsku vožnju.

- Stvarno je bilo odlično! Ja sam već jednom letio s helikopterom i ovo mi je drugi put. Mogo reći kako je bilo je vrhunsko iskustvo, a najzanimljivije je bilo promatrati cijeli grad iz zraka jer nemam ga prilike vidjeti iz te perspektive - kazao je Goran Vratonjić.

Osim navedene panoramske ture, Korkyra organizira i putovanje helikopterom do Korčule, Hvara i Dingača što je posebno atraktivno jer se slijeće u vinograd, moguće je dogovoriti i odlazak na bilo koju destinaciju u Hrvatskoj kao i transfere u susjedu Bosnu i Hercegodinu i Crnu Goru. U pripremi je i Game of Thrones panoramska tura koja uključuje i Trsteno što će posebno oduševiti turiste.

Za booking i dodatne informacije možete se javiti na broj +385 91 421 6805 ili poslati e-mail na booking@korkyra-dubrovnik.com.

Ova vožnja bit će dostupna utorkom i petkom, a redovno će ići početkom srpnja.

Popularni Članci