PLJAČKAŠI AERODROMA JOŠ UVIJEK NA SLOBODI 'Vidio sam dva tipa ga naguravaju, otimaju mu torbu, izvadili su pištolj...'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dd
Razbojnici, koji su jučer izveli oružanu pljačku na dubrovačkom aerodromu, još uvijek su na slobodi. Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske kazali su nam samo kako traju "intenzivne mjere traganja".

Do pljačke je došlo jučer ujutro kad su dva pljačkaša, naoružana pištoljima, na motoru presreli aerodromske zaštitare te im ukrali oko 100 tisuća eura, vikend utržak Duty free shopa. Detaljnije o njihovoj pljački pročitajte OVDJE.

- Traje kriminalističko istraživanje, no za sada, u cilju uspješnog okončanja istrage, ne mogu iznositi više detalja do kojih smo došli. - rekla je za Dubrovački dnevnik glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić

Inače, Dnevnik.hr pričao je s Perom Saulanom, djelatnikom Hitne pomoći kojem je počinjala smjena,

- Vidio sam dva tipa ga naguravaju, otimaju mu torbu, nisam ni znao da je to torba s novcem. Kad su izvadili pištolj, taj što je bio suvozač, prilikom uzimanja torbe, sam se povuko jer nisam znao što napraviti. Potrčao sam tu do policije, međutim oni su sjeli na motor i pobjegli. - rekao je Saulan.

Stručnjak za sigurnost Bono Marjanović za Dnevnik.hr govori da se teren na kojem je pljačka počinjena sigurno neko vrijeme pratio.

- Jedna od opcija jest svakako praćenje. Teško je, pogotovo kod izvršenja ovakvih djela, da će netko ići na slijepo. Naravno da tome prethodi izviđanje, donošenje odluke u kojem trenutku će se napasti, odnosno izvršiti kazneno djelo. - objašnjava Marjanović.

V.S.

Popularni Članci