POBAČAJ BEZ ANESTEZIJE ZBOG PRIZIVA SAVJESTI? Provjerili smo detalje o slučaju iz Dubrovnika koji je potresao javnost

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Predsjednica Komore primalja Barbara Finderle nedavno je za Večernji list ispričala iskustvo jednog riječkog liječnika koji je odlazio na ispomoć u dubrovačku bolnicu, a navodno je bio svjedok pobačaja 'na živo' jer su anesteziolozi u smjeni uložili prigovor savjesti.

"Uvijek postoji dovoljan broj kolega da se problem priziva savjesti nadiđe", kazao je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić koji je za DDTV prokomentirao navodni slučaj o pobačaju "na živo".

Komentirajući informaciju o ovom slučaju ministar Milan Kujundžić je rekao kako Ministarstvo uvijek reagira u takvim slučajevima.

"Uvijek reagiramo kad dobijemo dojavu o kršenju zakona, pa smo tako i od dubrovačke bolnice zatražili očitovanje, a onda ćemo poslati inspekciju", kazao je Kujundžić.

Sve što nije u skladu s etikom i moralom je za osudu, kazao je dodavši kako bi bolnica u slučajevima priziva savjesti liječnika trebala dovesti druge liječnike koji će obavljati pobačaje ili sklopiti govore s drugim bolnicama, gdje se ti postupci obavljaju.

Popularni Članci