'POBJEŠNJELI MAX' U SLANOM Dio mještana u strahu: 'Turira auto za nama, prati nas i prijeti, a dao nam je nekakav rok do 21. svibnja'

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: DD, Facebook
Ne znam je li on skreće pažnju na sebe, ili su njegove prijetnje uistinu ozbiljne, ali nije nam svejedno kad dobivamo prijetnje, govori za Dubrovački dnevnik Josip Zvone iz Slanoga o svom sumještaninu Hrvoju Knežiću. Inače, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska potvrdila je kako je u tri navrata intervenirala zbog navedenih prijetnji.

Kaže kako nije imao izbora nego s pričom izaći u medije jer ga je strah za svoju sigurnost i sigurnost svojih sumještana.

- Znači, Hrvoje Knežić mjesecima terorizira kompletno mjesto. Traje to godinama, ali u zadnje vrijeme aktivan je i na društvenim mrežama gdje se predstavlja kao Lovro Matić, a piše i s pojedinih drugih profila, i tu prijeti ljudima, kleveće, iznosi laži... Kroz cijelo mjesto ide dan-noć s autom, prati ljude, turira auto za ljudima. - govori Zvone.

- Neki dan je autom trudnicu slijedio do doma. Govorio joj iz auta da će joj nauditi mužu. Žena nosi blizance, sva je u strahu ušla u kuću. A isti dan prijetio je drugome mladiću, koji je prolazio s prijateljima, njega je presreo i govorio mu da će ga ubiti. - kazao je Zvone.

Rekao je kako je Knežić prijavljen policiji za ove slučajeve, kako je policija izašla na teren, privela ga, ali ubrzo i pustila.

- I on je nastavio po istome. - dodaje Zvone.

I sam je, ističe, imao užasna iskustva s Knežićem, koji, prema riječima Zvone, "terororiza naselje".

- Nedavno je pisao po Facebooku da će mi s autom uletiti za šank. Što je i pokušao napraviti u subotu. Kad je krenuo s autom, uzeo sam stolicu iz samoobrane i udario s njom prema automobilu. Što drugo da napravim? Tek je onda odustao i udaljio se s mjesta. A protiv mene je policija podnijela prijavu, iako sam 20 minuta prije tog događaja pozvao policiju zbog prijetnji na društvenoj mreži. Danima turira auto prema meni i obitelji. - rekao je Zvone tvrdeći kako je i njegova majka preplašena.

- Neko jutro mi je majka čistila kafić, on je došao preko puta nje deset metara, krenuo prema njoj s autom i skrenuo. Zamislite kako se žena prepala. Mene je isto nekidan pratio automobilom i sporo vozio iza mene. - objasnio je.

Na pitanje je li tu stoji neka pozadinska priča, odnosno zašto se, kako tvrdi, okomio na pojedine sumještane, Zvone je rekao da on apsolutno ne zna razlog tome.

- Što ja mogu očekivati od takve osobe? On nama svima daje rok do 21. svibnja. To spominje u svojim statusima na Facebooku. Taj 21. svibnja je datum kad će on očito neke svoje namjere ostvariti. Ovo je katastrofa. Nemam izbora nego da se obratim novinarima. Mi ovo ne možemo trpiti. - zaključio je Zvone.

Dubrovački dnevnik pokušao je stupiti u kontakt sa Knežićem, ali isto nije uspio jer kako doznajemo on uopće nema mobitel. Također, Dubrovački dnevnik poslao mu je i poruku na njegov Facebook profil naslovljen na Lovra Matića, ali do zaključenja ovog napisa nije dobio odgovor.

IZ POLICIJE POTVRDILI DA SU INTERVENIRALI TRI PUTA

Također, iz PU dubrovačko-neretvanske potvrdili su kako je policija u posljednje vrijeme intervenirala u tri navrata.

"Vezano za prijetnje koje su 26. travnja upućene ženskoj osobi kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se 36-godišnjak obratio ženskoj osobi kazavši joj da će bliskog člana njene obitelji prijaviti za kazneno djelo. U konkretnom slučaju nisu utvrđeni elementi kaznenog djela prijetnje.

U odnosu na drugi događaj koji se dogodio istog dana, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 36-godišnjak zaista uputio ozbiljnu prijetnju smrću 23-godišnjaku. Zbog utvrđenog kaznenog djela 36-godišnjak je uhićen i, uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Vezano za treći događaj, koji se dogodio 4. svibnja, utvrđeno je da je 33-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta, oštetio vozilo gore spomenutom 36-godišnjaku, misleći da mu je on putem društvene mreže uputio prijetnju ulaskom vozilom u caffe bar, a koju prijetnju nije prijavio policiji. U navedenom slučaju policija 33-godišnjaka kazneno prijavila za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. " - navodi se u odgovoru Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Dubrovački dnevnik pitao je Zvonu kako komentira da je na kraju protiv njega podignuta prijava, a on je odgovorio kako nije istina da nije nazvao policiju, priloživši i "screenshot" poziva prema kojemu je razvidno, kako tvrdi, da je nazvao policiju i prijavio prijetnju.

.

Popularni Članci