'PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA' U tijeku je humanitarna akcija za potrebite obitelji, sudjelujte i vi (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Alena Hadžić
Humanitarna akcija “Podijelimo radost Božića” u organizaciji Caritasa Dubrovačke biskupije započela je jutros na Pilama. 

Dvanaestom akcijom u nizu želi se Božić i sve lijepe blagdanske dane koji slijede učiniti ljepšima i toplijima pojedincima i obiteljima u mjestima Sinjske i Imotske krajine.

Svi koji žele sudjelovati mogu pakete s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama donijeti na Pile gdje će ih prihvatiti organizatori i volonteri.

"Božić je vrijeme darivanja i važno je da pomognemo onima kojima je to zbilja potrebno, a ove godine Caritas je kontaktirao zajednicu u Imotskoj i Sinjskoj krajini jer su tamo, nažalost, velike potrebe pa smo odlučili tamo poslati," pojasnio je generalni vikar Dubrovačke biskupije Hrvoje Katušić.

Paketi se skupljaju danas i sutra, a u 13 sati pun kamion krenut će prema Imotskoj krajini. Katušić se osvrnuo na to koliko je važno baš u ovom blagdanskom razdoblju darivati.

"Za vjernike Božić je znak darivanja, u ovom periodu darivamo svoje potrebne u obitelji, a i one kojima je to zaista potrebno, koji nemaju mogućnosti kao što ih imamo mi," rekao je Katušić.

Akciji su se priključili Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija.

"Grad je donirao 50 paketa, a najvažnije je da sugrađani sudjeluju u ovoj akciji kako bi drugima uljepšali Božić i podijelili radost s drugima," kazala je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Pakete je donirala i županija, a na Pilama je bila i pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Nikolina Kraljević.

"Zadovoljstvo nam je sudjelovati u ovoj akciji i što ćemo nekome učiniti Božić ljepšim. Ovo nas vrijeme čini plemenitijim i boljim," izjavila je Kraljević.

Akcija traje danas do 16 sati, a u nedjelju, 16. prosinca od 9 do 13 sati.

Popularni Članci