TRI VRTIĆKE I JEDNA JASLIČKA GRUPA Na jesen kreće uređenje novog vrtića u Mokošici

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Grad Dubrovnik je u srijedu, 11. srpnja, pokrenuo postupak javne nabave za izvođenje radova na adaptaciji Dječjeg vrtića „Put na more ".

Riječ je o objektu samostana sv. Vinka smještenog na adresi Put na more u Mokošici nedaleko od Nautičkog centra ukupne površine 1589 metara kvadratnih, od čega na objekt otpada 214 m2. Nekretnina je, podsjetimo, predmet ugovora  o najmu  sklopljenog na razdoblje od deset godina između Dječjih vrtića Dubrovnik i Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga čijim sklapanjem su se stekli preduvjeti za otvaranje novog gradskog vrtića na području Mokošice.

Postojeća zgrada visine „prizemlje + kat + potkrovlje“ adaptirat će se na način da može primiti tri vrtićke i jednu jasličku odgojno-obrazovnu skupinu prema Državnom-pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe. U prizemlju će se smjestiti blagovaonica s priručnom kuhinjom i prostorom za osoblje, a okolni vanjski prostori bit će prilagođeni za dječju igru na otvorenom.

Kako se navodi u dokumentaciji predviđeni rok početka izvođenja radova adaptacije je rujan 2018. godine, dok je rok završetka 70 dana od mjeseci od dana uvođenja odabranog izvođača u posao.

Popularni Članci