DELOŽACIJA U GRADU Katija Šarić sa sinom mirno napustila gradski stan i ide u Vis 2 (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: JM
Deložacija Katije Šarić i njenog sina Seana Šeparovića iz gradskog stana na adresi Antuninska 11 u Gradu počela je danas, u 10:30 sati.

Policijski službenici su s gradskim pročelnikom Zdravkom Medovićem ušli u stan u kojoj živi obitelj Šarić koja je mirno deložirana iz stana kojeg je 18 godina koristila bespravno. Inače, pokušaj deložacije dogodio se u listopadu 2016. godine kad je ista odgođena, a Šarić naloženo da žurno pronađe smještaj.

TIJEK DELOŽACIJE

12:40 Katija Šarić napustila je gradski stan.

„Imaju pravo izbaciti čovjeka na ulicu. Sad su nam dali taj nalog za smještaj u Vis 2. Životinje su nam digli. Tuga i jad. Zapisnik postoji, ja sam se stalno pozivala na Ustav i Konvenciju EU o ljudskim pravima. Ovako se s ljudima ne ponaša. Nisam tu bespravno, tu mi je srce na mjestu. Ovdje sam ušla kao podstanar kod osobe koja je govorila kako je to njeno. Kasnije se sve saznalo, mi smo na Sudu dobili pravo suposjeda jer smo uložili u taj stan, no kasnije je bilo lakše samo nas izdvojiti iz svega i proglasiti bespravnim korisnikom. Zatvorili su mi i obrt, kao samohranoj majci,“ izjavila je Šarić dodavši kako ona više nema državu i kako će se odreći hrvatskog državljanstva, a od Nizozemske je zatražila azil.  

12:20 U tijeku je iznošenje predmeta iz stana, a stigao je i Hrvoje Kukuljica, predstavnik Živog zida u Dubrovniku.

11:55 Očekuje se izlazak Katije Šarić. Njen sin je napustio stan i odveo ljubimce.

10: 20 Na mjesto događaja stigao je i pročelnik Zdenko Medović sa suradnicima iz Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom. Ubrzo nakon toga, stigla je i Jadranka Šimunović iz Eko centra Zeleno sunce.

9:45 Policijski službenici su od ranih jutarnjih sati na mjestu događaja koji postupaju po nalogu Općinskog suda u Dubrovniku. Ulica je blokirana, a njome mogu proći jedino stanovnici iste.

Sličan scenarij dogodio u listopadu 2016. godine kad je obitelj Šarić pokušana biti deložirana iz gradskog stana, nakon 16 godina bespravnog korištenja. Deložacija je tada odgođena dok Šarić ne pronađe smještaj.

Gotovo godinu i pol dana nakon pokušaja deložacije, Šarić nije iselila stvari i napustila stan jer, kako tvrdi, nema kamo.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je vlasnik stana u Dubrovniku na adresi Antuninska 11, ukupne površine 54 kvadrata kojeg je do svoje smrti koristila Luiđa Memić, temeljem ugovora o najmu stana sa zaštićenom najamninom koji je zaključen između Grada Dubrovnika i pok. Luiđe Memić. Iako najmoprimac nije mogao dati stan u podnajam, pokojnica je to napravila s Katijom Šarić.

Kako su tada pojasnili iz Grada Dubrovnika, Šarić je živjela u stanu za života pokojnice, a što je bilo protivno odredbama Ugovora o najmu stana sa zaštićenom najamninom zaključenog između Grada Dubrovnika i Luiđe Memić. Šarić  nikada nije stekla, niti je mogla steći pravnu osnovu za daljnje korištenje stana jer nije bila član obiteljskog domaćinstva,  sukladno Odredbama Zakona o stambenim odnosima, stoga nisu nikad postojali zakonski uvjeti za zaključenje ugovora o najmu stana sa zaštićenom najamninom.

 

Vezane vijesti:

-Odgođena deložacija Katije Šarić nakon 16 godina bespravnog korištenja gradskog stana (FOTO/VIDEO)

Popularni Članci