ODLIČAN PROJEKT KAO SERVIS GRAĐANA Dubrovčanin je u Mokošici primijetio ovaj natpis, provjerili smo o čemu je riječ

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitatelj
Jedan stanovnik Mokošice nedavno je ostao iznenađen s natpisom koji je ugledao. Naime, riječ je o ploči koja obilježava mjesto djelovanja Policije u zajednici koja se nalazi u Ulici Bartola Kašića kod prostorija Gradskog kotara Mokošica.

Dubrovačnin iako već duže vrijeme živi u Mokošici prvi put je primijetio oznaku za Policiju u zajednici, a mi smo provjerili s PU dubrovačko-neretvanskom za preciznije pojašnjenje. Kako su istaknuli riječ je o strategiji djelovanja koja je dio sveobuhvatnog procesa.

- Policija u zajednici podrazumijeva jednog kontakt policajca koji je zadužen za to gradsko naselje te je najbolje upoznat s problematikom na tom području. Policijski službenik je često u ophodnji i građani mu se mogu obratiti ako imaju pritužbi - pojasnila je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić dodavši kako je riječ o pozitivnoj suradnji s lokalnom zajednicom da građani policajca prihvate kao prijatelja koji im u svakom trenutku može pomoći. Inače, Dubrovnik ima nekoliko punktova Policije u zajednici pa se tako svi stanovnici i posjetitelji mogu osjećati sigurno jer u svom kvartu imaju kontakt policajce.

- Cilj ove suradnje nije represivno usmjeren već ima intenciju stvaranja dobrog odnosa s građanima u svrhu očuvanja sigurnosti i javnog reda kao i rješavanja problema na određenom području djelovanja - kazala je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić.

Popularni Članci