PRIVREMENO RJEŠENJE DO REKONSTRUKCIJE Postavlja se javna rasvjeta uz državnu cestu na Nuncijati

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
U okviru plana investicijskog održavanja sustava javne rasvjete za 2018. godinu putem Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Grad Dubrovnik je započeo radove na  postavljanju javne rasvjete na do sada neosvijetljenom području uz državnu cestu D-8 na području Nuncijate. 

U tijeku su građevinski radovi, a kroz narednih desetak dana planira se izvršiti postavljanje 12 novih stupnih mjesta na dionici dugoj oko 400 metara. Novom javnom rasvjetom bit će obuhvaćena i tri autobusna ugibališta na ovom području.

Projekt cjelovite rekonstrukcije državne ceste D-8 na potezu od Mosta dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice u nadležnosti je Hrvatskih cesta, a u međuvremenu, dok se navedena investicija ne realizira, u cilju povećanja sigurnosti građana s predjela Nuncijate, Grad Dubrovnik pristupio je izradi privremenog rješenja. Javna rasvjeta se izvodi u skladu s najvišim svjetlo-tehničkim standardima i normama za cestovnu rasvjetu.

U veljači je nova javna rasvjeta postavljena na području Gornjeg Konala, i to na također do sada neosvijetljenim dijelovima ulica koje izlaze na državnu cestu.

Popularni Članci