POTPIŠITE PETICIJU! DUMAM-e poručuju: Ne dopustimo da se ponovi ono što se dogodilo malom Gabrijelu iz Metkovića

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
DUMAM-E, Mame iz Dubrovnika i okolice, pokrenule su peticiju kao podršku dr. Kseniji Kaleb i zahtjev za hitnim mijenjanjem zdravstvenog sustava. 

'Ova peticija služi kao podrška liječnici Kseniji Kaleb, ali isto i kao sredstvo izražavanja nezadovoljstva trenutnim stanjem kako u metkovskom Domu zdravlja i Hitnoj pomoći, tako i stanjem u zdravstvu u cijeloj našoj RH.
Tražimo da se revidira izvješće Hrvatske liječničke komore, kazne stvarni krivci za smrt Gabrijela Bebića, te da nakon stote afere, ministar podnese ostavku.
Tražimo i da se da se hitno pravilnik o upotrebi analizatora koki pretrage baziraju na reagensima, a koriste kapljice krvi, u zavodima za hitnu medicinsku pomoć, kao i ambulantama i ordinacijama, promijeni, kako bi se na vrijeme pretragom saznala teška stanja pacijenta, a ne da se "odokativnim" pregledima u 21.st pored tolikih dostupnih medicinskih uređaja odlučuje o životu i smrti. Time bi se spasili mnogi životi!
Ne dopustimo da smrt Gabrijela Bebića bude uzaludna,' stoji u opisu peticije. 

Peticija će biti upućena ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, Vladi Republike Hrvatske, predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, Hrvatskoj liječničkoj komori, a dosad je prikupljeno preko 870 potpisa. 

Peticiju potpišite OVDJE

Popularni Članci