PUNKT PRIPRAVNOSTI HITNE MEDICINE Elafiti će imati veću razinu kvalitete zdravstvene zaštite

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija:
Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić danas su potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji za organizaciju punkta pripravnosti hitne medicine na Elafitima.

Radi osiguranja provođenja zdravstvene zaštite stanovnika Grada Dubrovnika iznad standarda utvrđenih obveznim zdravstvenim osiguranjem, gradonačelnik Mato Franković obećao je kako će preuzeti financiranje punkta pripravnosti hitne medicine na Elafitima. Naime, odlukom Ministarstva zdravstva iz 2016. godine ukinute su liječničke pripravnosti za Koločep, Lopud i Šipan, a i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje odbio je financirati ovu prijeko potrebnu zdravstvenu uslugu. Zbog navedenog, Grad Dubrovnik je za funkcioniranje interventnog tima na Elafitima u ugovornom razdoblju od 1. lipnja do 31. prosinca 2018. godine, u svom proračunu osigurao iznos od 248 tisuća kuna, odnosno 35.428,57 kuna mjesečno.

- Grad nastavlja podupirati rad Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, a to smo napravili i prije par mjeseci kupnjom vozila za hitnu medicinsku pomoć te ćemo nastaviti surađivati i u budućnosti što se tiče obnove voznog parka. Važno je da za vrijeme turističke sezone omogućimo brzu reakciju za naše sugrađane i turiste. Cilj nam je postići veću razinu kvalitete zdravstvene zaštite na otocima - kazao je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako će iduće godine Grad, zajedno sa Županijom i Zavodom pokušati ponovo uću u sustav financiranja od strane Ministarstva, a ako to ne bude moguće, naznačio je Franković, Grad će opet izdvojiti sredstva. Gradonačelnik se zahvalio ravnatelji Luliću koji prema njegovom mišljenju vodi izvrsno Zavod za hitnu medicinu.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić istaknuo je kako su Elafiti u problemu ako nemaju doktore koji su spremni 24 sata pružiti usluge stanovništvu i turistima.

- Zbog velikog broja ljudi, posebno za vrijeme turističke sezone, tamo se događa veliki broj intervencija. Jako nam je važna podrška Grada Dubrovnika, a Županija se trudi i daje koliko može. Hvala gradonačelniku Frankoviću i ovoj gradskoj upravi što su nas podržali jer oni su prvi koji ozbiljno surađuju sa Zavodom - zaključio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić.

Popularni Članci