POTREBICA PODRŽAVA IDEJU Hoće li i dubrovačko Gradsko vijeće započeti šutnjom za Praljka

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Podržavam odluku kolega u Splitu, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica komentiravši to što je sjednica Gradskog vijeća Splita započela minutom šutnje za generala Slobodana Praljka.

Proračunska sjednica Gradskog vijeća Splita danas je počela minutom šutnje za Slobodana Praljka te su vijećnici stranke Pametno u tom trenutku napustili sjednicu smatrajući kako je to farsa koja se koristi u dnevno-političke svrhe. Također, minutu šutnje bojkotirali su i splitski SDP-ovci.

Budući da je uskoro najavljena i sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća upitali smo predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebicu hoće li i dubrovačka sjednica tako početi.

- Da smo kojim slučajem imali sjednicu sad u vrijeme kad je pokop generala, svakako bih predložio minutu šutnje. No, obzirom da je sjednica tek 18. prosinca o tome ćemo donijeti odluku jer ipak će proći određeno vrijeme od samoga pokopa - kazao je HDZ-ov Marko Potrebica dodavši kako će s vijećnicima naknadno dogovoriti o tom prijedlogu budući da je minuta šutnje izravno povezana s posljednjim ispraćajem.

Podsjetimo, i sjednica Sabora započela je zajedničkom izjavom svih parlamentarnih stranaka u vezi s haaškom presudom šestorici Hrvata iz BiH nakon čega je uslijedila minuta šutnje.

"Presuda ne uvažava povijesnu istinu, činjenice i dokaze te je kao takva nepravedna i neprihvatljiva. Tragičnim činom Slobodan Praljak je ukazao na svu nepravednost presude. Smrt generala Praljka neka ostane zadnji čin tragičnih ratnih zbivanja. Svim žrtvama pokoj vječni, a nama dovoljno razboritosti da se okrenemo budućnosti i da se ovo više nikada ne ponovi", rekao je Jandroković krajem studenog nakon što je Slobodan Praljak počinio samoubojstvo ispijanjem otrova u haškoj sudnici kada mu je sudac potvrdio kaznu od 20 godina zatvora.

"Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju", napisao je u oproštajnom pismu Praljak.

Kada će njegovo tijelo biti dovezeno u Zagreb nije poznato, pa se stoga ne zna niti datum ispraćaja. Niti na osmrtnici koju je obitelj u petak objavila u novinama ne stoji datum. Piše tek: "U srijedu 29. XI. 2017. umro je SLOBODAN PRALJAK. Prema želji umrlog, sahrana će biti obavljena u krugu obitelji. Kaća Praljak, žena Slobodana Praljka s obitelji".

Popularni Članci