Potrebica uzvratio Vlahušiću: 'Iznova obmanjujete javnost oko revizije gradskih stanova'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica reagirao je na navode bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića.

"Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić ponovo nastoji obmanuti javnost tvrdnjama kako je HDZ u protekle četiri godine sprječavao točke za reviziju socijalnih stanova na način da je predsjednik stranke Mato Franković opstruirao stavljanje te točke na Dnevni red Gradskog vijeća.

Najprije, Mato Franković Gradsko vijeće vodio je tek 18 mjeseci, a ne četiri godine. Nadalje, upravo se u tom kratkom Frankovićevom mandatu, u vrijeme dok je Vlahušić gradonačelnik, na Gradskom vijeću i donijela Odluka o najmu stanova (27. lipnja 2016. godine) kojom je pokrenuta revizija korištenja gradskih stanova. Nikada do tada slična odluka nije donesena, pa se o reviziji nije ni moglo raspravljati. Ne samo da tadašnji predsjednik Gradskog vijeća Franković nije sprječavao pokretanje revizije nego se, jednako kao i ja, tada u funkciji predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a u GV-u, zalagao da se revizija i provede.

Rezultati te revizije, čiji postupak nije prekidan ni za vrijeme povjerenice Vlade RH Nade Medović, javnosti su poznati od konca prošle godine i upravo se na njih referira Vlahušić. Dakle, bivši gradonačelnik govori neistine i oko svoje uloge u reviziji gradskih stanova, a osobito oko navodne opstrukcije od strane HDZ-a koji je reviziju i proveo do kraja", poručio je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

VLAHUŠIĆ O NAVODIMA GRADA: 'Napravio sam ja reviziju stanova, ali je Franković nije htio staviti na Gradsko vijeće'

GRAD DUBROVNIK O VLAHUŠIĆEVIM NAVODIMA: Poziva na bezakonje, a u dva mandata nije bio u stanju provesti reviziju

Popularni Članci