PREGLED TJEDNA Počela rekonstrukcija Ul. kardinala Stepinca, pri kraju riva u Rožatu...

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradska uprava i ovog tjedna realizirala je, odnosno započela je bitne infrasturkturne projekte.

Svakako, ističe se tu početak radova u Ulici kardinala Stepinca.

ŠTO ĆE SE SVE RADITI U ULICI KARDINALA STEPINCA...

Izvođenjem pripremnih radova započela je investicija izgradnje kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici kardinala Stepinca, a radove sukladno provedenom javnom natječaju, izvodi tvrtka Strabag. Zajednički projekt Grada i Vodovoda vrijedan je 6,2 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se riješiti problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada.

Novi sustav će se spojiti na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz šetnicu Lapad. Osim ugradnje cjevovoda, projekt će obuhvatiti i rekonstrukciju dionice ceste na način da će se urediti površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju, izgraditi nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće i rekonstruirati javna rasvjeta. Projekt spada u kategoriju zahtjevnijih, kao i u veljači ove godine završena Vukovarska ulica.

PRI ZAVRŠETKU RIVA U ROŽATU

Također, riva ispred Franjevačkog samostana u Rožatu dobiva svoje konačne konture.

Izgrađen je novi obalni zid i završeni najzahtjevniji radovi koji su se izvodili ispod površine rijeke. Postojeća kamena obala se obnavlja u postojećem obliku s kamenim klesancima, koji su demontirani, a nakon izvedbe vertikalnih obalnih zidova od kalupnog betona ponovno će se ugraditi, uz dobavu i ugradnju nedostajućih kamenih elemenata koji odgovaraju postojećoj vrsti kamenog popločenja.

Radovi su pokrenuti kako bi se spriječilo daljnje propadanje rive koja je oštećena djelovanjem rijeke na njezine temelje i tlo na kojem je sagrađena te u svom zapadnom dijelu gotovo potpuno urušena. Investicija je vrijedna 1,7 milijuna kuna, a završetak radova, ukoliko ne bude nepovoljnih vremenskih uvjeta, očekuje se krajem godine.

DODIJELJENI EU UGOVORI

Nadalje, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić boravio je u petak u radnom posjetu Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ministar Pavić ovom prilikom uručio je osam ugovora financiranih iz EU fondova te Programa za sufinanciranje EU projekata, od toga tri ugovora koja se odnose na Grad Dubrovnik (energetske obnove osnovnih škola Ivana Gundulića i Marina Držića te projekt „ReDu“) odnosno na sufinanciranje udjela koji je Grad Dubrovnik u okviru ovih EU projekata dužan osigurati iz vlastitih izvora. 

- Više puta smo isticali koliko su nam europska i nacionalna sredstva važna u realizaciji projektata koje razvijamo, a u protekle dvije godine smo pokazali da znamo kako ih koristiti. Zahvaljujući vanproračunskih sredstvima, a kad se projekti u tijeku završe, potpuno smo energetski obnovili smo tri škole i dva vrtića čime smo osigurali bolje uvjete za rad i boravak naših učenika, nastavnika i svog osoblja. - kazao je gradonačelnik Mato Franković te je zahvalio Vladi Republike Hrvatske i prisutnim ministrima na potpori moju pružaju Gradu.

OPREMLJEN STAN ZA PEDIJATRICU

Recimo i da je Grad Dubrovnik osiguraoe 50.000 kuna za opremanje stana za pedijatricu koja će u Dubrovniku raditi u novoj pedijatrijskoj ambulanti u Mokošici. Ključeve stana u vlasništvu Grada dubrovački gradonačelnik Mato Franković, zajedno s pročelnicima Zdenkom Medovićem i Marijetom Hladilo, predao je ravnatelju Doma zdravlja Dubrovnik Branku Bazdanu, koji će ovaj stan ustupiti na korištenje pedijatrici.

PROGRAM DANA DUBROVAČKIH BRANITELJA

Grad Dubrovnik objavio je i program Dana dubrovačkih branitelja, koji će se i ove godine obilježiti prigodnim programom od 1. do 8. prosinca. Program obilježavanja pročitajte OVDJE.

Popularni Članci