PREKIPJELO MU ZBOG LAZARETA Siniša Labrović ostao šokiran kad je vidio proračun Grada Dubrovnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marijana Matulović
Jedan od najpoznatijih hrvatskih performera i konceptualnih umjetnika Siniša Labrović napustio je Hrvatsku i odselio u Berlin. Za N1 je prokomentirao razloge svog odlaska, a zanimljivo je kako je okidač za tu odluku bila ponuda koju je dobio od Art radionice Lazareti.

"Jedna od zadnjih ponuda koja mi je došla bila je od meni jako drage Art radionice Lazareti u Dubrovniku. Dobili smo kolega Slaven Kolbučar i ja poziv za izložbu u studenom. Radilo se o honoraru od tisući i dvjesto kuna, a od mene se tražio ozbiljan jednomjesečni angažman. Otišao sam na stranice Grada Dubrovnika i vidio da im je proračun 575 milijuna kuna za ovu godinu. Učinilo mi se da je možda vrijeme da odustanem i kažem - evo vama, radite vi", kazao je u razgovoru za N1 umjetnik Siniša Labrović komentiravši ministricu kulture koja se prema njegovom mišljenju bavi "mazanjem očiju".

"Nekih inicijativa ima, Ministarstvo kulture je raspisalo neki natječaj za potpore od milijun kuna. Mislim da većina viđenijih članova njene stranke ne sjeda s nekim za milijun kuna niti na kavu. Možda je milijun kuna koje je upumpala pohvalno, ali čini mi se da je to prije pranje ruku za sve poraze koji se događaju u vrijeme njenog mandata. U našim krugovima to je bilo razglašeno, a meni se više čini otužno i pogrešno. Ja se već godinama nisam natjecao na natječajima Grada Zagreba niti na natječajima Ministarstva kulture", rekao je Labrović. Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Popularni Članci