PREKRŠILI PRAVILA Tri dubrovačka ugostiteljska objekta ostala bez stolova i stolica

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zbog kršenja Odluke o komunalnom redu te odredbi ugovora o zakupu javne površine Grad Dubrovnik je dana 10. svibnja otkazao ugovore o zakupu javnih površina radi postavljanja ugostiteljskih stolova i stolica zakupnicima Amoretto d.o.o. (konoba 'Amoret' u ulici Od Pustijerne i Poljana Marina Držića), Mala bota d.o.o. (Oyster & sushi bar 'Bota' u ulici Od Pustijerne) i Figulus j.d.o.o. (ugostiteljski objekt 'Korta' u ulici Između polača).

Društvu Amoretto d.o.o. i Mala bota d.o.o. se ugovor o zakupu javne površine otkazan je na rok od sedam dana, a društvu Figulus j.d.o.o. ugovor je otkazan na 30 dana.
 
Naime, Odlukom o zakupu javnih površina i zaključenim ugovorima o zakupu javnih površina određeno je da će Grad Dubrovnik kazniti zakupnika oduzimanjem javne površine na sedam dana nakon prvog kršenja, 30 dana nakon ponovljenog prekršaja dok je trajno oduzimanje javne površine predviđeno nakon trećeg kršenja. Ako zakupnik ne ponovi prekršaj u roku od jedne godine prethodne kazne se brišu.          
 
Djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika utvrdili su zapažanjem na terenu te o tome sastavili službene zabilješke da su zakupnici Amoretto d.o.o. i  Mala bota d.o.o. dana 17. travnja prekršili odredbe Odluke o komunalnom redu radi odlaganja komunalnog otpada na javnoj površini iza Katedrale na nedozvoljen način. Utvrđeno je također da je društvo Figulus j.d.o.o. dana 4. ožujka isticalo reklamne poruke kao i da su usmeno reklamirali ugostiteljsku ponudu na nedozvoljen način.
 
Radi navedenih prekršaja, a prije samih otkaza ugovora, izdani su obvezni prekršajni nalozi; društvu Amoretto d.o.o. dana 24. travnja, društvu Mala bota d.o.o. 23. travnja te društvu Figulus j.d.o.o. dana 19. travnja. Prekršajnim nalozima izrečene su i novčane kazne; tvrtkama Amoretto i Mala bota po 5.000 kuna plus 1.000 kuna za odgovorni osobu, dok je tvrtki Figulus j.d.o.o. određena kazna u iznosu od 10.000 kuna te dodatnih 2.000 kuna odgovornoj osobi.
 
Podsjetimo, dana 11. travnja gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održao je sastanak s ugostiteljima na temu nadolazeće sezone, kojom prilikom je iznesen jasan stav kako se bilo kakva odstupanja od gradskih odluka i ugovora o zakupu javnih površina neće tolerirati.

Popularni Članci