PRESTIŽNI DOGAĐAJ ZA GRAD Predstavnici međunarodnih aviokopanija susreli se u Sponzi (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovnik je domaćin ovogodišnje Skupštine Forum Interline Travel Managera koja se održava pod okriljem međunarodne udruge za zračni prijevoz IATA.

- Veliki nam kompliment predstavlja što smo suorganizatori s Croatia Airlinesom u ovom značajnom i prestižnom događaju. Vjerujemo da će se gosti ugodno osjećati i sklopiti nove poslove te da će to imati izravne učinke na naš grad - kazala je zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić dodavši kako uvijek postoji mjesta na napredak po pitanju pregovora između CA i Grada Duborovnika kada je riječ o jeftinijim karatama za stanovnike krajnjeg juga Hrvatske koji putuju za Zagreb.

- To nije tema ovog sastanka, ali nadam se da će gradska uprava ispregovarati s Upravom nacionalnog avioprijevoznika te omogućiti određena poboljšanja koja nije lako dogovoriti - rekla je zamjenica Tepšić. 

Prema IATA pravilima Skupština se svake druge godine mora održavati u njenom sjedištu u Genevi, a u godinama između predstavnici kompanija članica imaju slobodu izbora destinacije. Croatia Airlines je od svojih početaka članica IATA-e te je na posljednjoj Skupštini u Genevi u ožujku 2017. godine kandidirala Dubrovnik za domaćina ovogodišnje Skupštine.

Tako je CA s temeljito pripremljenom prezentacijom nastojala što bolje predstaviti biser hrvatskog juga što im je i uspjelo. U Sponzi se večeras susrelo 150 predstavnika vodećih svjetskih avio prijevoznika koji će nastaviti održavanje Skupštine u srijedu i četvrtak u hotelu Argentina.

Croatia Airlines je od svojih početaka članica IATA-e, međunarodne udruge za zračni prijevoz koja kao globalna trgovinska organizacija predstavlja, vodi i služi oko 270 zrakoplovnih tvrtki koje se bave zračnim prijevozom, odnosno pokriva 94% ukupno ostvarenih redovnih letova u međunarodnom zračnom prometu.

Tko je sve bio na koktelu dobrodošlice u atriju Palače Sponza pogledajte u fotogaleriji.

Popularni Članci