'PREVENCIJOM DO ZDRAVLJA' Saša Srića: Hrvatsko zdravstvo je kolabiralo, ali SDP ima plan i program kako to riješiti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Akcija "Prevencijom do zdravlja" o organizaciji Gradske organizacije Savjeta za zdravlje SDP-a i Foruma žena SDP-a Dubrovnik održala se danas nakon Konvencije Gradske organizacije u hotelu Park.

Nakon mjerenja šećera i kolesterola u krvi te razgovora i druženja održala se i tribina na kojoj je predstavljen Nacionalni program zdravstvene politike o kojemu je govorio internist i pulmolog Saša Srića kao glavni koordinator SDP-ove akcije 'Prevencijom do zdravlja' na Nacionalnoj razini i član Nacionalnog savjeta za zdravlje.

- SDP ovu akciju već dugi niz godina organizira u Zagrebu, a sad smo krenuli s organizacijom diljem Hrvatske i nastojimo osvijestiti građane koliko su preventivni pregledi bitni jer dolazimo do brze dijagnostike i samim time i do izlječenja. Paralelno predstavljamo i nacionalni program politke SDP-a u kojemu želimo naglasiti da je hrvatsko zdravstvo kolabiralo jer su liste čekanja značajno produžene, a u ovom trenutku nedostaje 12 tisuća medicinskih sestara koje još uvijek kao i liječnici odlaze iz Hrvatske. SDP ima plan i program kako to riješiti - poručio je Saša Srića.

Na tribini su predstavljena SDP-ova rješenja za probleme u hrvatskom zdravstvu poput smanjenih lista čekanja prema sustavu otvorenih vrata, smanjenje dugova u zdravstvu, sprječavanje tihe privatizacije zdravstva, transparentna javna nabava, jednako pravo na liječenje svih građana RH po principu jednakosti i solidarnosti, reforme hitne i obiteljske medicine, sigurnost zdravstvenog osoblja, problem rješavanja palijativne skrbi, stabilizacija financijskog sustava i modernizacija HZZO-a.

Popularni Članci