'PROBUDITE SE, DUHOVNI KOMUNISTI' Dubrovčanima po autima poruke ostavlja sekta koja bi branila abortus i uvodila javno bičevanje

Autor: dubrovackidnevnik.hr
'Duhovni komunisti, počnite se buditi, dolazi vaše/naše vrijeme,' poruka je koja je dočekala brojne Dubrovčane, zakačena za brisače njihovih automobila. 

Tvorac ovih poruka zagovara uspostavljanje neke nove države koja bi se zvala ni manje, ni više nego 'Slavuja' jer bi u njoj svi građani pjevali poput slavuja. Oni bi, kako stoji u tekstu, ponovno prihvatili Boga kao tvorca svega, kako bi, citiramo, 'krvavo prolijevanje krvi prestalo'. 

Iako na prvu izgleda kao bezazlena nebuloza, čitateljica Dubrovačkog dnevnika obratila se redakciji, dodavši kako je pronašla i papir na kojem piše kako bi ta država trebala izgledati odnosno čemu pokret teži.

Tako se na samom početku navodi kako je Bog vlasnik svega u Hrvatskoj, a temeljni zakon iste bili bi sveti spisi. Nadalje, navodi se kako bi 'gradove trebalo smanjiti jer su leglo kriminala, perverzije i pognografije zbog besmislene dokolice', a zalažu se i za zabranu abortusa. Spominje se i 'ratnička aristokracija' koja se donosi na vojsku i policiju, a jedan od glavnih uvjeta je - poznavanje svetih spisa. Tu su nešto liberalniji pa bi njima dopustili da imaju više žena odnosno muškaraca ako je riječ o 'ženama ratnicama'. Predlažu i uvođenje javnog bičevanja za one koji bi prekršili zakon. 

"Najgore je kad promisliš kako takvi žive među nama," prokomentirala je čitateljica. 

Popularni Članci