Pronađen vlasnik bijelog kombija koji je navodno 'mamio' dječaka u Župi: Cilj je bio pomoći mu da dođe do kuće

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ILUSTRACIJA
Obzirom na veliki interes medija u svezi događaja koji se u poslijepodnevnim satima u nedjelju, 11. ožujka dogodio na području Župe dubrovačke policija obavještava javnost da su odmah po zaprimanju dojave o mogućoj otmici djeteta poduzeli nadležne provjere u cilju rasvjetljavanja okolnosti navedenog slučaja.

Navedenim provjerama utvrđeno je da je bijelo kombi vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka vlasništvo 42-godišnjaka i da u konkretnom slučaju nije postojala njegova namjera činjenja protupravnih radnji već se radilo o komunikaciji čiji je isključivi cilj bio pomoć djetetu da se brže doveze do mjesta stanovanja.

"Koristimo priliku da naglasimo kako se na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, ali i cijele Republike Hrvatske, ne bilježe događaji otmice ili pokušaja otmice djece. U cilju sprječavanja širenja panike i nepotrebne uznemirenosti javnosti ovim putem apeliramo na roditelje da se u slučaju bilo kakvih sumnji u kažnjiva ponašanja na štetu njihove djece s punim povjerenjem obrate policiji koja će žurno poduzeti nadležne mjere i radnje kako bi se pomoglo njihovom djetetu, a u slučaju potrebe zatražiti i pomoć medija", poručili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Podsjetimo, prestrašena majka iz Župe dubrovačke u nedjelju je na Facebook grupi Mame iz Dubrovnika objavila šokantnu poruku kojom je iskazala zabrinutost zbog susreta koji je imao njezin 12-ogodišnji sin. 

"Sin mi se vratio iz Lidla, čekao je autobus na kružnom toku i dok je čekao bus zaustavio se bijeli kombi sa zatamnjenim staklima, otvorio prozor, a unutra je bio čovjek s kapuljačom na glavi i tamnim naočalama. Pitao ga je ideš li do Župe, na što je mali rekao kako je u Župi pa je ovaj rekao kako ide do Plata i pitao ga želi li s njime. Kad je dječak rekao da ne želi, pitao ga je gdje ide na što mu je rekao da ga to nije briga. Nakon toga mu je muškarac rekao da dođe do njega da ga nešto pita što je maloga prepalo i počeo je trčati, a ovaj je dao gas i otišao. Strašno je što je nedjelja i nigdje nema nikoga, tu i tamo prođe koji auto. Pa eto pripazite i upozorite djecu jer mene je ovo užasnulo. Znam da mi sin nema smisla za dramu i teatralnost, a meni ovo ne djeluje bezopasno i nevino", napisala je mama iz Župe.

POKUŠAJ OTMICE U ŽUPI? Muškarac s kapuljačom mamio dječaka u kombi, slučaj prijavljen policiji

Popularni Članci