PROVJERILI SMO Radovi ispod Lovrijenca su ilegalni, nadležne službe izašle na teren!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zahvati na vrijednom prostoru

Radovi u Pilama, podno tvrđave Lovrijenac, nelegalni su! Zaključak je to koji proizlazi iz naših razgovora s nadležnim institucijama. Iz Grada Dubrovnika rekli su nam kako nisu izdali nikakvu građevinsku dozvolu, a također, potvrdili su nam kako nisu dali ni nikakvu koncesiju na prostore koji se tamo nalaze, a u njihovom su vlasništvu. Također, ni Dubrovačko-neretvanska županija nije dala nikakvu koncesiju na pomorsko dobro, a ni Društvo prijatelja dubrovačke starine ne zna ništa o radovima.

Iz dubrovačkog Konzervatorskog odjela nismo još dobili službeni odgovor, ali neslužbeno doznajemo da ni oni nisu dali suglasnost za bilo kakve zahvate u prostoru. Znači, svi radovi koji su se tamo vršili rađeni su ilegalno i proizvod su samovolje pojedinca ili više njih. Na gradilištu su radila dvojica braće iz Pila, a koji su njihovi razlozi za radove, ostaje samo za nagađati. Ti su se prostori inače koristili kao magazini, a u prošlosti, doznajemo iz povjerljivih izvora, postojale su i neke ideje da se ti prostori komercijalno iskoriste. Međutim, investitori su odustali nakon što bi im konzervatori rekli kako se na tom mjestu smiju vršiti najminimalniji mogući zahvati. Ti prostori, naime, nemaju ni sanitarni čvor, a i pristup je opasan za komercijalnu namjenu.

Iz Grada Dubrovnika su dodali kako su su nadležni danas izašli na teren kako bi zaustavili radove, a neslužbeno doznajemo kako je pozvana i policija. Ovo nije prvi put da zbog spomenutog prostora, Grad Dubrovnik na teren šalje komunalne redare, koji su i prije počiniteljima naredili da prekinu s radovima.

g

VEZANE VIJESTI:

Podno tvrđave Lovrijenac u tijeku su nekakvi radovi. Iz Grada Dubrovnika kažu da nisu izdali nikakvu građevinsku dozvolu

Popularni Članci